Intrigerend, provocerend…

Intrigerend, provocerend…

Bram Reijnders maakt internationaal naam als kunstenaar. Voor zijn gevoel is de gepassioneerde Bram Reijnders al sinds zijn geboorte een kunstenaar. Toch zegt hij nu pas, nadat hij zich vijf jaar fulltime heeft gestort op het maken van kunst, dat de kop eraf is. “Ik sta nu aan de start van een redelijk volwassen internationale carrière als kunstenaar. Waar ik dat op baseer? Dat voel ik.” Hard werken, jezelf blijven ontwikkelen, veel reizen en het leren van fouten vormen de basis van het succesvolle kunstenaarschap. Hij voegt daar graag ‘discipline’ aan toe. “Alleen door je energie goed in te zetten, hou je dit vol. Ik leef gedisciplineerder dan ooit. Dit is echt topsport. Het rock-‘n-roll-leven ligt achter me.”

Kunstenaar en eigenaar van de Eindhovense galerie AbrahamArt, Bram Reijnders haalde onlangs de nieuwsrubrieken, omdat hij werken van zijn hand verkocht aan internationale artiesten als rapper 2 Chainz en de Nederlandse dj Martin Garrix en omdat zijn kunst op de achtergrond was te zien in de laatste aflevering van kijkcijferkanon Keeping up with the Kardashians. Maar misschien nog wel belangrijker voor zijn internationaal steeds groter groeiende naam als kunstenaar is dat zijn werken werden getoond tijdens de kunstbeurs PAN Amsterdam. Ook hangt Bram Reijnders in prestigieuze galeries over de hele wereld. In Duitsland wordt hij vertegenwoordigd door Mensing Galleries, die hem als Der Superstar der europäischen Pop-Art aankondigen en hij is de enige Nederlandse kunstenaar waarvan kunstwerken zijn opgenomen in de brede collectie van het befaamde Bel-Air Fine Art, een kunstketen met galeries over de gehele wereld.

Kleurenexplosies
De basis van zijn intrigerende en provocerende kunst zijn voornamelijk billboards die hij tijdens zijn vele buitenlandse reizen letterlijk van de muren trekt. De opvallende kunst van Bram Reijnders is opgebouwd uit felle, schilderachtige lagen van posters en foto’s, teksten en kleurenexplosies. Samen vormen zij het antwoord op de vraag: wat is realiteit? Een vraag die hij zichzelf stelde als reactie op de wereld om hem heen waarin reclame, politiek spel, mediahypes en zelfverheerlijking via sociale media een vertekenend beeld geven. Met de toegevoegde cartoonelementen verbeeldt hij zijn ‘maatschappij ironische’ passie voor de hedendaagse wereld waarvan hij een product is.

Wereldtop
“Het is echt super als je, terwijl je aan het werk bent, de kwaliteit van het kunstwerk ziet groeien. Dat is de beste beloning die je je als kunstenaar kunt wensen”, glimlacht wereldburger Bram Reijnders. Eindhoven blijft zijn stad, maar de kunstenaar vertoeft ook graag in Amsterdam, het Indiase Udaipur, in Rio de Janeiro en in Amerika. Zoals gezegd richtte hij zich de afgelopen vijf jaar op het creëren van kunst. Een periode van hard werken en volledige focus die hem internationaal gezien geen windeieren legde. Ook voor de komende periode stelde hij zichzelf duidelijke doelen. “Waar ik over vijf jaar sta? Ik hoop dat ik dan tot de wereldtop in deze kunststijl behoor.”

Bram Reijnders Gallery 
Stratumsedijk 79
5614 HP, Eindhoven
Tel: 06-21566995
[email protected]
www.BramReijnders.com

 

AbrahamArt
Stratumsedijk 79
Tel: 088-2223111
[email protected]
www.abrahamart.com