Overnachten oude bakkerij du Petit Moulin Paris

Overnachten oude bakkerij du Petit Moulin Paris

Oude bakkerij

Het bohemian chic interieur van het kleinschalige Hotel du Petit Moulin is uit handen van modeontwerper Christian Lacroix. Het hotel is eigendom van de Franse familie Chevalier, die tevens eigenaar is van een aantal andere hotels. Oorspronkelijk diende het pittoresk ogende hoekpand als bakkerij in de Joodse wijk Le Marais. Schrijver Victor Hugo zou zijn baguettes bij de oudste bakkerij van Parijs halen die inmiddels als hotel fungeert. De zestien kamers en enkele suite zijn allen verschillend ingericht op een originele manier. We zien veel prints en kleur, maar ook wat rustieke kamers die wat rustiger ogen. Het nabij gelegen chique zusterhotel Pavillon de la Reine – aan de Place des Vosges- heeft een fitness en spa in de kelder die vrij toegankelijk zijn voor gasten van Petit Moulin.

Intiem

Het hotel kenmerkt zich niet door grote luxe of zeer bijzondere service maar eerder door zijn originele stijl en centrale locatie. De wijk Le Marais staat bekend om zijn vele kleine boetieks, hippe café’s en kunstgalerieën  vol toeristen en (Franse) fashion crowd Het hotel is gelegen in de Rue de Poitou, een van de kleinste straatjes van Le Marais en niet ver van de overdekte markt Le Marche des Enfants Rouges. De buurt is vooral op zondag erg in trek onder toeristen, omdat het een van de weinige buurten is die open is op deze dag.

Ontbijt

Er kan in de kleine kleurrijke zaal worden ontbeten. Het ontbijt is traditioneel Frans en simpel. Een voordeel van het hotel is dat het er niet onaangenaam druk aanvoelt. De meeste hotels in Parijs zijn groot van omvang en kunnen daardoor ietwat chaotisch overkomen. Bij Hotel du Petit Moulin heb je echter het idee in een hotel te slapen dat in een Frans dorpje ligt.

Hotel du Petit Moulin Paris

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | wonen & leven