Ralph’s verscholen restaurant in Parijs

Ralph’s verscholen restaurant in Parijs

Ralph’s Paris

Verstopt achter de Ralph Lauren winkel aan de Boulevard Saint-Germain in het zesde arrondissement van Parijs zit het restaurant Ralph’s. Het restaurant staat bekend om het zien en gezien worden en wordt voor het grootste deel  bezocht door buitenlanders. Het publiek is over het algemeen relatief jong, bemiddeld en gezegend met een mooi uiterlijk. De Hermes-tassen en plastische chirurgie zijn hier goed vertegenwoordigd, maar we zien ook een aantal gezinnen met kinderen en een gezellig stel met jonge hond.

Terras

Het is aan te raden om buiten te zitten op het  terras. Je zit eigenlijk in het centrum van Parijs maar merkt daar niets van door het groen en ruim opgezette terras. De lente of zomer lenen zich het beste voor een bezoek aan Ralphs. Het interieur is binnen ook mooi, maar ademt een hele andere sfeer dan buiten. We zien binnen veel donkere kleuren en wanen ons bijna op een koude winteravond in het Amerikaanse landhuis van ontwerper Ralph Lauren zelf.

Cocktails

Ralph’s staat bekend om zijn goede cocktails zoals de moscow mule, manhattan en mont blanc. Kleine hapjes kunnen daarnaast worden besteld zoals de mini lobster rolls, toast met avocado, krabkroketjes en garnalencocktail.

Brunch, lunch en diner

Op zondag serveert Ralph’s een Amerikaanse brunch of is er de mogelijkheid om à la carte te bestellen. De kaart is voornamelijk Amerikaans, maar hier en daar zien we een lichte Franse invloed. Klassiekers uit Amerika als hamburger met friet, krabcake en caesar salade staan hier op de kaart, maar ook zoete verleidingen als carrotcake – die trouwens verrukkelijk is- en cheesecake.

Bij Ralph’s kom je niet om een echte Parijse’ gastronomische ervaring op te doen  maar eerder om iets te drinken op het fraaie terras na het winkelen in de bruisende buurt Saint-Germain-des-Pres of ongegeneerd een lekkere vette hamburger met friet, ketchup en mayonaise te eten op een brakke zondag in een chique omgeving!

Ralph’s
Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | magazine