KREEFTENCOCKTAIL MET WASABIMAYONAISE, CHAMPAGNEGELEI EN KAVIAAR

KREEFTENCOCKTAIL MET WASABIMAYONAISE, CHAMPAGNEGELEI EN KAVIAAR

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

KREEFTENCOCKTAIL MET WASABIMAYONAISE,
CHAMPAGNEGELEI EN KAVIAAR

Voor 4 personen

1 2 kreeften

2 blaadjes gelatine

400 ml champagne

2 rijpe avocado’s

1 tl citroensap

2 el mayonaise

½ tl wasabipasta

2 kwarteleitjes

peper en zout

10 gr kaviaar, bijv. Schmidt Elite Classic Caviar

4 takjes dille

Voorbereiding

De gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water.

De champagne verwarmen, de geweekte gelatineblaadjes toevoegen en het mengsel glad roeren.

In cocktailglazen schenken en in de koelkast zetten.

Kook de kreeften in 6 minuten en laat deze volledig afkoelen.

Kraak de kreeften en verwijder het vlees uit de staart en de poten.

Snijd het vlees klein en zet het in de koelkast.

Schil de avocado’s en snijd deze om de pit los. Ze vervolgens in kleine blokjes snijden – besprenkel met een paar druppels citroen om verkleuring te voorkomen – en koud zetten.

Meng de mayonaise en de wasabipasta tot een glad mengsel.

Kook de kwarteleitjes in 3 minuten, spoel ze in koud water en pel de eitjes.

Bereiding

Meng de gesneden stukjes kreeft met de avocado, breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de glazen met de champagnegelei.

Schep op elke cocktail een lepel wasabimayonaise, een half kwarteleitje en garneer met de kaviaar.

Leg vlak voor het serveren een takje verse dille op de cocktail.


Bestel hier het Schmidt Zeevis kookboek.

EXCELLENT | MAGAZINE