Carrotcake kokos muffins

Carrotcake kokos muffins

Deze carrotcake muffins vormen een heerlijke snack of een verwenontbijtje. En je huis gaat er heerlijk door ruiken als je deze kanjers hebt gebakken.

Er gaat niks boven versgebakken muffins op een druilerige herfstdag. Door dit weer krijg ik altijd extra zin om lekker de keuken in te duiken en verwarmende receptjes te maken. Van stoofpotjes tot pompoenpannenkoeken en muffins. Ik heb aan deze carrotcake kokos muffins een extra snuf kaneel toegevoegd. Niet alleen omdat ik gek ben op kaneel, maar ook omdat het een verwarmend effect heeft en dat kan ik wel gebruiken op deze frisse herfstdagen.

Carrotcake kokos muffins

Ingrediënten (6 muffins)

  • 250 gram magere kwark
  • 200 gram wortelen
  • 150 ml water
  • 75 gram havermout
  • 75 gram kokosmeel
  • 45 gram dadels
  • 1 ei
  • 1 á 2 eetlepels kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels 5-10 minuten in kokend water. Rasp ondertussen de wortelen en doe in een kom. Voeg de kwark, ei en water toe aan de wortelen. Meng in een andere kom het havermout, kokosmeel en kaneel. Snijd de dadels in fijne stukken en voeg toe aan de kom met wortelen. Voeg nu de inhoud van de kom met havermout toe aan wortelen en meng goed met een spatel. Verdeel het beslag over een siliconenvorm. Je kan ook een twee gewone muffinvormen gebruiken. Vet deze goed in voordat je het beslag erin schept.

Bak de muffins in zo’n 45 minuten gaar in de oven. De muffins blijven vanbinnen wat smeuïg.

Bewaartip: je kunt de carrotcake kokos muffins in een bakje of aluminiumfolie drie dagen in de koelkast bewaren. De muffins zijn ook geschikt om in te vriezen. Ze blijven dan zeker drie maanden goed.

Benieuwd naar meer recepten van The Body Practice? Klik hier!

EXCELLENT | magazine