Deense funcky collectie meubels en producten

Deense funcky collectie meubels en producten

Bij typisch Scandinavisch design denken we al snel aan blond, fris en strak. Als het aan het Deense merk Design By Us ligt niet. Dit eigenwijze merk uit Kopenhagen stapt uit de vaste designtradities van het Hoge Noorden en brengt een tegendraadse, funky collectie meubels en producten. Voor wie durft.

Het merk Design By Us is ontstaan uit een interieurontwerpbureau. Tijdens het toepassen van eigen ontwerpen in projecten bleek dat er een markt was voor de ‘net-even-anders-designs’ van dit dynamische bedrijf. Design By Us laat zich het beste omschrijven als controversieel, eigenwijs en edgy met een heel decoratieve toepassing.

Een team van enthousiaste designers is verantwoordelijk voor de collectie. Hierbij laten ze zich inspireren door moderne trends en persoonlijke waarden. Maar vooral fantasie, nieuwsgierigheid en een flinke dosis humor liggen aan de basis van de producten van Design by Us.

Opvallend is dat de ontwerpen van dit merk meer kleur en durf uitstralen dan we gewend zijn uit Scandinavië. Zelfs een vleugje glamour ontbreekt niet. Echte eyecatchers met namen als Lazy Bitch (daybed), Black Sheik (lamp) en Bowl Job (decoratieve schaal) zorgen voor een unieke, individuele stijl in het interieur.

Het assortiment van Design By Us.com bestaat uit tafels, stoelen, verlichting en woonaccessoires. www.design-by-us.com

EXCELLENT | magazine