Vernieuwende woningen

Vernieuwende woningen

Nieuwe elementen

Gevestigd in de buurt van Toronto’s Roncesvalles in Canada is dit prachtige huis in Victoriaanse stijl. De klant had de behoefte zijn huis om te bouwen naar een meer leefbaar huis dat beter past bij het gezin. Merike Bauer, één van de oprichters van het bedrijf samen met Stephen Bauer legt uit: ‘’ We hebben die opdracht benaderd door twee belangrijke elementen opnieuw te bekijken: het patroon van de circulatie in het huis en de toegang tot natuurlijk licht.’’

 

Natuurlijk licht

Een belangrijk kenmerk van het project spreekt over de lopende onderzoeken van Reigo & Bauer naar daglicht in alle delen van een huis. Boven de eetkamer, de subtiele kanteling van de naar het oosten gerichte bovenmuur en een uitsparing in de tweede verdieping, kan het grote raam boven fungeren als een dakraam, waardoor het centraal gelegen eetgedeelte eronder wordt belicht met natuurlijk licht. Met dank aan kleine verschuivingen en subtiele sculpturale ontwerpelementen, reflecteert het natuurlijke licht van gladde, gebogen, matte witte wanden overal terwijl de bovenste verdieping profiteert van de nieuwe uitgezette zichten die worden geboden door de kanteling van de muur en het raam.

 

Innovatieve materialen

De kernelementen van het huis zijn aangepakt met behulp van innovatieve materialen. De partners en architecturale ontwerpelementen zorgen ervoor dat het huis past bij andere huizen in de buurt.

Het breedste punt in het huis is maar 6 meter en dit wordt smaller aan de achterkant waar het maar 5 meter breed is. Er is veel nagedacht over de architecturale elementen die niet alleen een moderne uitstraling voor de uitbreiding zouden opleveren, maar ook zonlicht efficiënt zouden vangen. De schaduwen en reflecties op en van aan aangrenzende ruimtes worden hierdoor ook verzacht.

 

Verassende uitstraling

Voor de buitenbekleding zochten Reigo & Bauer naar een eigentijdse aanvulling op de traditionele bakstenen gevels aan het bestaande huis en zijn omgeving. Op zoek naar een op eenheid gebaseerde bekleding die als dezelfde basis zou dienen, maar in de vorm van zwart met wit diamantvorming metalen tegels. De tweekleurige gevelbekleding onderscheidt de ruimtes effectief als gestapelde lagen in plaats van de indruk te wekken van een overkoepelende gevel.

Het bovenste en onderste gedeelte onderscheidt zich niet alleen door de contrasterende kleuren maar ook door de geometrie. Een lichte helling van 10 graden van de bovenkant van de zijruit zorgt voor een verassende uitstraling van het huis.

Op het dak bevindt zich een dakterras wat de uitbreiding helemaal compleet maakt. Afgewerkt met een industrieel hek dat helemaal in de stijl van het huis is.

Reigo & Bauer

Het streven naar een subtiele combinatie van minimalisme en lichtzinnigheid was een leidend principe om zowel instinctieve als intellectuele aspecten van design te omarmen. Deze geïntegreerde aanpak cultiveert ontwerpen die uiteenlopende elementen bij elkaar brengt. Het verenigen van oud met nieuw, vorm met functie, interieur met exterieur is belangrijk voor de aanpak van Reigo en Bauer.

Na nauw samen te werken in een creatief partnerschap met hun klanten, richtte Reigo en Bauer zich voornamelijk op residentiele projecten. Het portfolio met werk omvat nieuwbouw, renovatie en interieurontwerp. Het werk van dit bedrijf is zowel lokaal als internationaal gepubliceerd en is met vele onderscheidingen erkend.

 

 

EXCELLENT WONEN & LEVEN