Home » Limited Editions van iconische designs

Limited Editions van iconische designs

Door admin
Designobjecten,

Van webshop tot absolute design hotspot

Het verhaal van 10 jaar MisterDesign

Vanuit een gemeenschappelijke passie voor interieurdesign, richtten Marco van Rosmalen en René Nielen 10 jaar geleden MisterDesign op.

Bovendien met een webshop, gevuld met de nieuwste en iconische designmeubelen, verlichting en accessoires, wisten zij snel steeds meer interieurliefhebbers te bereiken.

Niet veel later opent MisterDesign een kleine winkel in het centrum van “s-Hertogenbosch. Een tweede winkel volgt aan de overkant van de straat. Wanneer ze ook hier uitgroeien, vestigen ze zich in het monumentale pand Pompen & Verlouw, in de binnenstad van “s-Hertogenbosch waar vroeger een van de eerste Fordgarages van Nederland huisde.

In dit nieuwe thuis ontpopt MisterDesign zich tot veel meer dan een offline en online interieurwinkel. Het is een echte design hotspot geworden. Een inspirerende plek waar men de meest iconische en vooruitstrevende designs kan vinden. Tevens waar particuliere en zakelijke klanten terecht kunnen voor professioneel en persoonlijk interieuradvies, een uitstekende service met eigen bezorging tot in de huiskamer. Tenslotte ook voor interessante verhalen en unieke evenementen.

Ligne Roset Lounge Chair Vintage

Deze speciale uitgave van de populaire Togo is volledig verworven uit vintage aniline leder.

Dit is een luxueus en natuurlijk materiaal. Afhankelijk van het contact met het zonlicht en het gebruik in meer of mindere mate zal verkleuren. Dit maakt iedere Vintage Togo nog unieker dan dat deze al is.

Misterdesign, stoel

Pastoe A’dammer Cabinet

Deze Limited Edition is tot stand gekomen vanuit het streven een iconisch design te vernieuwen. Zodoende is in samenwerking tussen Pastoe en MisterDesign voor het eerst een A”Dammer ontwikkeld met wanden in Soft Walnut houtfineer.

De typerende roldeur en de legplanken zijn voorzien van een eigentijdse zachte Dutch Clay kleur. Zo slaat deze speciale uitvoering van de A”Dammer, die Aldo van den Nieuwelaar in 1978 ontwierp, een brug tussen klassiek en hedendaags design.

MisterDesign, kast

Fritz Hansen Egg chair

De beroemde designer Arne Jacobsen (1902-1971) ontwierp de Egg Chair in 1958 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen, waarvoor hij het volledig interieur vormgaf. De loungestoel groeide uit tot een wereldwijd designicoon en nu was er de wens deze in een mystieke, eigentijdse uitvoering uit te brengen.

De “Dark Side of the Moon” versie van de fameuze Egg Chair is gemaakt van luxueus en natuurlijk diepzwart anilineleder en het onderstel is afgewerkt met een volzwarte coating.

MisterDesign, stoel

FLOS Parentesi lamp

Deze Limited Edition is een eerbetoon aan zijn designers, de Italiaanse Achille Castiglioni en Pio ManzÁ¹, die de lamp in 1971 ontwierpen.

De dochter van Achille gaf vorig jaar nog een presentatie bij MisterDesign over de nalatenschap van haar wereldberoemde vader. En nu presenteert MisterDesign samen met FLOS deze gelimiteerde Parentesi. Deze is voorzien van een eigentijdse Sahara Sand kleur, waardoor deze perfect aansluit bij de hedendaagse interieurtrend.

Misterdesign, lamp

Carl Hansen Wishbone Chair LA Sunset

De speciale LA Sunset Wishbone Chair heeft een zachtroze poedercoating die iets wegheeft van de spectaculaire zonsondergang in Los Angeles.

Aan deze vergelijking dankt deze Limited Edition dan ook haar bijnaam. De excentrieke doch breed toepasbare kleur maakt van de iconische stoel een eigentijds designobject dat helemaal past in onze hedendaagse interieurs.

MisterDesign, stoel

Cor Umum MaMa vase

In de ontwikkeling van deze Limited Edition streefde MisterDesign er samen met hun buren van het keramiekatelier Cor Unum naar om een zo natuurlijk mogelijke vaas te creëren.

Een die teruggaat naar de basis van het aardse materiaal waarvan de vaas is gemaakt. Daartoe is een kleur toegepast die zo dicht mogelijk bij de originele kleur van klei komt. Roderick Vos liet zich namelijk inspireren door structuren in de natuur. Roderick Vos heeft alle limited Editions van deze MaMa vaas gesigneerd

MisterDesign, vaas

Bellucci coffee table

De Bellucci maakt nog maar net onderdeel uit van de collectie van Ruijch en er is nu al een Limited Edition uitgebracht! Deze is volledig gemaakt van Brazilian Quartz. Dit is een smaragd kleurige hardsteen die in Brazilië wordt gewonnen en voor zover bekend nooit eerder in meubels is toegepast.

Het natuurstenen meubel leunt op blokken die zo diep in het frame liggen dat deze volledig aan het zicht worden onttrokken. Hierdoor zweeft het meubel zelf boven de grond.

Artek 60 Stool

De Limited Edition 60 Stool is voorzien van een Imperial Orange kleur. Deze tint is afgeleid van de edelsteen Imperial Topaz, die louter te vinden is in Brazilië.

Deze steensoort wordt gekenmerkt door de prachtige, diepe en warme kleur. Hiermee wordt een elegante twist toegevoegd aan het verder minimalistisch Scandinavisch design van de 60 Stool, die Alvar Alto al in 1933 ontwierp. Een prachtige combi!

MisterDesign, kruk

Thonet 210R Chair

Met de unieke diep zwarte hoogglanslak brengt deze gelimiteerde 210R Chair ons terug naar de 19e eeuw, naar de tijd van Michael Thonet, pionier op het gebied van meubeldesign.

De Duits-Oostenrijkse meubelmaker drukte met zijn ontwerpen voor eeuwig zijn stempel op ons interieurlandschap. Na zijn overlijden namen zijn zoons zijn nalatenschap over. Zij ontwierpen ook de 210R Chair.

MisterDesign, stoel

10 jaar MisterDesign

EXCELLENT magazine feliciteert hen van harte met het jubileum.

Shop de Limited Edtions bij MisterDesign.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief