Lust voor het oog

Woning met allure

Een woning die prikkelt, uitdaagt en de aandacht blijft trekken. De a-symmetrische vorm, het kleur- en materiaalgebruik en de eigentijdse uitstraling maken de villa niet alleen spannend, maar geven de woning eveneens allure. De goed-doordachte indeling en routing zorgen aan de binnenzijde van de royale villa voor een huiselijke en intieme sfeer.

Maar de beleving stopt uiteraard niet bij de achterdeur. Ook de tuin draagt bij aan het wow-effect van het indrukwekkende totaalproject.

“Het witte pleisterwerk contrasteert mooi met de zwarte houten planken en de raampartijen, puien en de sprongen in de kap geven een eigentijds en verrassend beeld aan de woning”, beschrijft Marco van Veldhuizen, eigenaar van Studio Marco van Veldhuizen de verrassende en eigentijdse villa.

Samen met zijn team maakt hij opdrachtgevers al vele jaren blij met droomprojecten. Zo ook de bewoners van de stijlvolle eyecatcher.

“Ze zijn echt trots op het eindresultaat en zijn elke keer weer blij als ze thuiskomen. Ze verblijven graag in de leefkeuken en de woonkamer aan de achterzijde van de woning, waar ze een mooi uitzicht hebben op de door Heart for Gardens ontworpen en aangelegde tuin. We hebben niet alleen zeer fijn met het bedrijf samengewerkt, maar de tuin draagt ook zeker bij aan het geslaagde totaalplaatje.”

Behaaglijke en persoonlijke tuinen

De broers John en Paul de Graaf zijn de trotse en enthousiaste eigenaren van Heart for Gardens. Met gepaste trots kijken ze naar het prijswinnende eindresultaat. John: “Van de grote lijnen tot het kleinste detail vormen de woning en de tuin een eenheid en staan ze met elkaar in verbinding.”

“Zo zijn de zichtlijnen vanuit de woning doorgetrokken naar de tuin. Dit zorgt ervoor dat de leefruimte niet ophoudt bij het raam. Door een goed verlichtingsplan geldt dit zowel overdag als in de avonduren. Ook komt het exterieur van het poolhouse overeen met het exterieur van de woning en vormen de terrastegels een link met het interieur van de woning”, aldus John.

Hij vervolgt: “Onze tuinen zijn strak en modern, maar door de juiste invulling blijft iedere tuin behaaglijk met een warme ambiance. Maar bovenal creëren we unieke, persoonlijke details. Hierin ligt denk ik het grote raakvlak tussen Studio Marco van Veldhuizen en Heart for Gardens.”

“De fundamenten komen heel sterk overeen. Dit zorgt ervoor dat woningen van Marco van Veldhuizen en tuinen van Heart for Gardens in de essentie al erg op elkaar zijn afgestemd.”

Unieke samenwerking

John: “Blijkbaar past onze stijl tuinen heel goed bij de smaak van klanten die ook vallen voor de stijl van de woningen van Marco van Veldhuizen.”

De onderscheidende ontwerpstijl is bij beide te herkennen: tijdloos. Dynamisch en strak, maar door een juiste invulling ontstaat er een behaaglijk geheel wat zorgt voor een warme ambiance. Ontwerpen worden heel persoonlijk gemaakt. Niet alleen in de gewenste materialen of kleuren, maar ook qua inhoud, invulling en indeling. Paul: “Exclusiviteit en luxe zit in de details. En deze maken we beide zo persoonlijk mogelijk.”

Niet alleen qua design en stijl zijn er veel raakvlakken. Ook de werkwijze is van beide partijen onderscheidend. John: “We willen verwachtingen overtreffen. Niet alleen in wat we doen, maar ook in hoe we het doen. Om een ‘huis’ een ‘thuis’ te laten voelen moet het project voor de klant heel ‘eigen’ voelen. Dat kan alleen als aan het proces net zoveel aandacht wordt besteed als aan het resultaat.”

“Ieder detail moet kloppen zodat dromen daadwerkelijk worden verwezenlijkt.” Ieder tuinontwerp krijgt daarom van Heart for Gardens een eigen titel. De titel van hét project van 2017 was ‘In de Wolken’. Paul: “De klant moest dit zowel letterlijk als figuurlijk ervaren. Niet alleen qua eindresultaat, maar binnen het gehele proces. Wat dat betreft is deze titel van Hét project van 2017 van toepassing op ieder project dat we voor de klant realiseren.”

Onderscheidend tuinontwerp

De twee broers John (29) en Paul (25) de Graaf runnen samen Heart for Gardens. Jonge tuinarchitecten die ook nog eens de tuin aanleggen vanuit een unieke aanpak en een zeer bijzonder ontwerpproces. Gezamenlijk bezoeken ze de klant, maar vervolgens ontwerpen ze in eerste instantie de tuin namelijk volledig los en onafhankelijk van elkaar.

Paul ontwerpt vanuit praktische oogpunten, gebruikswensen en haalbaarheid; de functie. John ontwerpt vanuit de stijl van de klant, design, trends en onbegrensde mogelijkheden; de emotie. Door vervolgens beide ontwerpen samen te smelten ontmoeten functie en emotie elkaar en ontstaan er unieke praktische droomtuinen die perfect passen bij de klant, woning, lifestyle en omgeving.

John: ”Ons doel is altijd om het dagelijkse woongenot te verbeteren, de leefomgeving mooier, enerverend en inspirerend te maken. Een tuin moet een lust voor het oog zijn en het geheel naar het hoogste niveau tillen. Dit zit verborgen in de emotie die het ontwerp teweegbrengt.”

Paul: “Maar naast het emotionele en esthetische aspect is de functie minstens zo essentieel. Om optimaal te kunnen genieten, moeten bewoners kunnen doen wat ze willen doen en daarom moet een tuin ook praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn. Dit praktische aspect wordt nog eens onderstreept omdat we zelf onze tuinen aanleggen. Het tuinontwerp moet dus wel op een betaalbare wijze te realiseren zijn.”

Dit raakvlak tussen emotie en functie is het onderscheidende vermogen van Heart for Gardens en zorgt dat er unieke en ongekende tuinen worden ontworpen die ook nog eens uitvoerbaar zijn.

Fotografie | Raphaël Drent 

Met dank aan Marco van Veldhuizen & Heart for gardens