Luxe barnhouse in weids landschap

Samenhangend geheel

In het weidse landschap van Sommelsdijk is deze Finnhouse barnhouse gerealiseerd. In combinatie met een bijpassend bijgebouw vormt deze woning een gebalanceerd en samenhangend geheel.

Het exterieur van deze woning typeert zicht door de gevelbekleding die speels gepositioneerd is. De horizontale lijnen in het exterieur van de woning zijn doorgetrokken in de gevelbekleding van het bijgebouw. Hierdoor ogen de woning en het bijgebouw slank en tegelijkertijd uniform.

Het is belangrijk om voor een gebalanceerd uiterlijk te kiezen als het gaat om grote volumes zoals deze. Bij Finnhouse trachten we zo veel mogelijk rekening te houden met het landschap door dit te betrekken in de positionering en uitgangspunten van het ontwerp.

Strategische constructie

Voor de positionering van de woonvertrekken probeert Finnhouse te kijken naar de rituelen van de bewoners. Zo beginnen Bert en Yvonne hun dag met een heerlijk bakje koffie in de keuken.

Hierdoor was een op het Oosten gepositioneerde keuken een logische ontwerpkeuze. ‘In een met zon gevulde keuken de dag beginnen’, dat was de droom van Bert en Yvonne. Hiernaast besloten ze rekening te houden met de levensloopbestendigheid van de woning. Dit houdt in dat de masterbedroom beneden is gesitueerd met een aansluitende badkamer.

De slim toegepaste constructieve elementen zorgen ter hoogte van de woonkamer voor een optische verlenging van de woning naar het exterieur en het landschap.

Liefde voor de natuur

De kaders waarin we onze woningen ontwerpen, de bewoner en de natuurlijke omgeving, kunnen beschouwd worden vanuit een ander overkoepelend begrip waar we bij Finnhouse voor staan, namelijk ‘biofilie’. Oftewel ‘liefde voor onze natuur’.

Van nature reageert de mens op eigenschappen van de omgeving. Het is daarom belangrijk om een woning als natuurlijke omgeving te beschouwen. Hierbij spelen natuurlijk licht, kleuren, vrij zicht of juist beschutting en andere elementen zoals zichtbaar hout een belangrijke rol. Dit maakt of de bewoner zich prettig voelt in zijn / haar woning.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat er een relatie is tussen een dergelijk Biofilisch ontwerp en de gezondheid van de bewoners. De buitenwanden maken we bovendien damp-open voor een gezond leefklimaat met een constante luchtvochtigheid. Zo hebben Bert & Yvonne naast een prachtige woning ook een gezonde woonomgeving!

Kenmerken

• inhoud: 715 m3
• oppervlakte begane grond: 210 m2

• aantal slaapkamers: 3
• aantal badkamers: 2

• werkkamer: ja
• levensloopbestendig: ja

Meer weten over onze professional Finnhouse Houtbouw? Klik hier