Home » Luxe en intieme droomplek

Luxe en intieme droomplek

Hans Kuijten

Door marketing

In het hart van het Oostenrijkse dorpje Schruns biedt het nieuwe PURE Resort Schruns plek aan in totaal 40 luxe, warme en ruime appartementen en suites. Hans Kuijten tekende voor het totale interieurontwerp. De Nederlandse topdesigner haalde zijn inspiratie uit de omgeving, maar zeker ook uit de moderne architectuur van het exterieur.  

Het exterieur van de in totaal drie gebouwen is ontworpen door het gerenommeerde Oostenrijkse Architectenbureau Obermoser Achitektur en trekt op prettige wijze de aandacht in het charmante dorpje, dat dankzij de mooie omgeving het hele jaar door toeristen weet te trekken. Het rijke interieur zorgt er direct voor dat we ons welkom voelen in het intieme en luxe resort. De lobby oogt warm en straalt comfort en rust uit. Een heerlijke sfeer, die Hans Kuijten heeft bereikt door slechts enkele natuurlijke materialen en een beperkt kleurenpalet toe te passen. Iets dat hij niet alleen in de lobby deed, maar ook in de 42 ruime verblijven van het resort, de prachtige wellnessruimte met sauna en de rustgevende ontspanningsruimte. Het resort is tevens voorzien van een buitenzwembad.  

Spanning en rust 

Een opvallend detail in het intieme resort is dat geen enkele verblijfsruimte dezelfde lay-out heeft. “De gebruikte materialen, afwerkingen, meubelen en accessoires in de suites en appartementen zijn overal hetzelfde, maar de afmetingen en indelingen verschillen per accommodatie, waardoor spanning in het totaalbeeld ontstaat. Terwijl de overal terugkerende materialen en meubelen voor rust zorgen”, aldus Hans.  

Dutch Design 

Een onderscheidend meubelstuk in het resort is een door Hans Kuijten ontworpen stoel met de naam STRONG ONE. Mountain Residences, de ontwikkelaar van PURE Resort Schruns en het eveneens in deze uitgave getoonde PURE Resort Westendorf blijkt een rol te hebben gespeeld in het ontstaan van dit prachtige meubelstuk. “Ze wisten dat ik er al een tijdje over dacht om eigen meubels te ontwerpen. Tijdens de ontwerpfase van de twee projecten zeiden ze dat als ik het zou doen en de creatie in de smaak zou vallen, ze voor beide projecten de nodige stoelen zouden bestellen. Dat gaf mij het laatste zetje om daadwerkelijk achter de ontwerptafel te gaan zitten.” De STRONG ONE is volledig Dutch Design, want voor de realisatie van de stijlvolle en comfortabele stoel werkte de topdesigner nauw samen met Rob Koemans van Alphenberg Leather en Maarten van Goor van Jess Design. “De bekleding bestaat uit een perfecte combinatie van hoogwaardige en verfijnde meubelstof met leer van leerspecialist Alphenberg. De klant heeft de keuze uit negen verschillende kleurcombinaties. Zoals je ook in dit resort ziet, voegt de stoel karakter toe aan het interieur.” 

Fotografie: Peter Baas 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief