Home » Luxe en rust in uniek interieur

Luxe en rust in uniek interieur

ESCASA

Door Aty Verschuren

Interieurdesigner Annerie Eshuis onderwierp het samen met haar man gekochte huis in Amsterdam aan een grondige renovatie en creëerde op basis van creativiteit, enthousiasme, kennis en kunde en een voortreffelijke smaak een heerlijk droomhuis dat rust, ruimte en schoonheid ademt. “We wilden hier graag het ultieme hotelgevoel neerzetten. Ons huis moest relaxed en gezellig aanvoelen én luxe uitstralen, net zoals we dat op vakantie ervaren. We zijn geïnspireerd door onze verblijven in Mykonos en Dubai.” 

De belangrijkste en meest radicale ingreep vond bij het begin van de renovatie plaats. “We hebben het huis een kwartslag kunnen draaien, waardoor de living van negen meter breed aan de tuinkant ligt. Ook hebben we de woning aan de tuinzijde uitgebouwd en een riante schuifpui toegepast”, aldus Annerie. De eigenaresse van ESCASA vervolgt: “In de uitbouw creëerde ik de eetkamer en dat is onze favoriete plek van de woning. De marmeren mozaïekvloer zorgt voor een knipoog naar de heerlijke bistro’s in Parijs. Als de zon schijnt, gaan de deuren helemaal open en genieten we optimaal van de connectie met de tuin. Buiten wordt dan echt binnen en andersom.” 

Liefde voor design  

In totaal telt de hoofdstedelijke woning drie slaapkamers, twee badkamers, een apart gelegen kantoorruimte en royale leefruimtes. “Het huis is heerlijk ruim en door het hoge plafond en de niveauverschillen speels en uniek. En het totaalbeeld straalt rust uit. We werken allebei hard en veel en zochten naar een heerlijke plek waar we echt kunnen thuiskomen. Op vakantie zeiden we vaak tegen elkaar als we in een mooi hotel zaten: ‘Dit wil je thuis toch ook?’ Met dit in mijn achterhoofd ben ik gaan ontwerpen”, geeft Annerie aan. “We houden beiden erg van design en zijn verzamelaars van de mooiste merken en kunstobjecten. Daarnaast vinden we afwerking en details erg belangrijk. Zelfs de contactdozen en schakelaars zijn met liefde uitgezocht!” 

Warm en licht kleurenpalet  

“Mijn handschrift is terug te zien in het materiaalgebruik en de toegepaste combinaties. De donkere houten vloer, de verschillende soorten behang van linnen en de accenten in de houtsoorten walnoot en eik zijn geïnspireerd op de jaren 70, waar ik echt gek op ben. Deze materialen combineren prachtig met het marmer en het warme, lichte kleurenpalet. Een mooie mix, die zorgt voor een tijdloos totaalbeeld, waarin de door mij ontworpen maatwerkkasten voor verrassing en verrijking zorgen.” De luxe merken bulthaup, Gaggenau, Buster & Punch en Menu – zijn de marmeren salontafels geen plaatje? – vervolmaken verder het interieur. 

Blijdschap en rust  

Het luxe en bijzondere sfeerbeeld zette Annerie door in het privédomein. “Nog dagelijks worden we blij van de boogjes bij de inloopkast en de badkamer. Deze afwerking zorgt voor een heerlijke rust. In dit gedeelte van onze woning paste ik een combinatie van de houtsoorten walnoot en eik toe, die ik combineerde met licht beton ciré en een terrazzovloer”, aldus de bevlogen interieurdesigner. “Het is echt ons droomhuis geworden, waarin we met veel plezier wonen en volledig tot rust kunnen komen. Maar het is ook een heerlijke plek om familie en vrienden te ontvangen. Een echt thuis waarin optimaal wordt geleefd.” 

Fotografie: Thibault de Schepper

De volgende partijen werkten mee aan dit project:  

ESCASA | Bulthaup | Gaggenau | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief