Home » Luxe en stijlvol wonen aan de Maas

Luxe en stijlvol wonen aan de Maas

Door Veerle van Heertum

In een exclusief appartementencomplex aan de Maas genieten de bewoners dagelijks van het door ZuidArchitecten ontworpen luxe interieur, het comfort en genot van een volledig op hun wensen afgestemde plattegrond, de uitgebreide wellnessfaciliteiten en natuurlijk van het prachtige uitzicht op de passerende boten. En dat met het aantrekkelijke en uitnodigende centrum van Maastricht op loopafstand.

Architect Raymond Haenen, eigenaar van ZuidArchitecten, kon dankzij het door de architect van het complete gebouw ontwikkelde flexibele indelingsconcept – in het pand zaten bijvoorbeeld geen dragende muren – met een schone lei beginnen en zo de indeling van het twee verdiepingen tellende appartement geheel naar wens van de opdrachtgevers vormgeven. Alleen de voordeur en de positie van de trap zijn behouden gebleven. Doorkijkjes, roomdividers en tussenwanden die niet tot het plafond lopen, zorgen voor geborgenheid in de verschillende ruimtes van het luxe verblijf, zonder het open karakter van de indeling teniet te doen. Alle deuren in de woning zijn ofwel ‘onzichtbaar’ opgenomen in het stucwerk ofwel geïntegreerd in het meubelmaatwerk, dat geheel in lijn met de rest van het interieur van de woning tot in de perfectie is gerealiseerd.

Eenheid door materiaalgebruik

Het indrukwekkende totaalplaatje op de begane grond ademt luxe, hoogwaardige kwaliteit en comfort. De grote blikvangers op deze verdieping zijn de met Italiaans designmeubilair ingerichte living, de imposante maatwerkkeuken en de stijlvolle trap. Aangrenzend aan de luxe living genieten de bewoners vanaf het royale dakterras van een hemels uitzicht over de Maas. De ervaren Raymond paste in verschillende ruimtes dezelfde materialen toe, waardoor eenheid in het appartement ontstaat. Zo zien we het notenhout van de royale kastenwand in de keuken terug bij de eettafel – die reeds in het bezit van de opdrachtgevers was – en op de vloer op de tweede verdieping van de woning. Het donkere marmer – Sahara Noir – op het kookeiland zien we terug als wandbekleding bij de trap en op de wand van een van de twee badkamers. Alle wasmeubels zijn uitgevoerd in wit Corian.

Luxe en comfort

De bewoners zijn levensgenieters en wensten naast een grote leefkeuken voorzien van alle luxe, een badkamer met comfortabele wellnessruimte, waarin onder meer genoten kan worden van een neveldouche en een sauna. Deze ontspannende en oogstrelende ruimte situeerde Raymond op de tweede verdieping. Evenals een tweede badkamer, twee slaapvertrekken en een thuiskantoor met ook hier weer een prachtig uitzicht over het water.

Fotografie: Serge Technau

Deze volgende partijen werkten mee aan dit project:

ZuidArchitecten | Bang & Olufsen | Leunissen Interieurbouw | Element4 Haarden

Laat een reactie achter