Home » Luxe leefbaarheid in jaren 70-woning

Luxe leefbaarheid in jaren 70-woning

Danielle Verhelst Interieurontwerp & Realisatie

Door Veerle van Heertum

De flink gerenoveerde woning uit de jaren 70 ademt sfeer, luxe en geborgenheid en sluit tot in de perfectie aan bij de wensen en leefwijze van het gezin. Het open karakter van de plattegrond en de stalen deurpartijen zorgen voor fraaie zichtlijnen en verbinding in de woning, waarin ieder gezinslid zijn eigen plekje heeft gevonden.

De opdrachtgevers hadden een goed beeld van het sfeerbeeld dat ze in hun te renoveren woning wensten, maar zochten naar een creatieve en ervaren designer om al hun wensen en dromen samen te voegen tot een kloppend en oogstrelend geheel. “Daar is Danielle zeker in geslaagd, het totaalplaatje klopt. Wij kijken dan ook terug op een fijne samenwerking”, aldus de bewoners over designer Danielle Verhelst. “Het interieur straalt luxe uit, maar is ook leefbaar; dat moet wel met drie jonge kinderen en een hond. Het is een enorm fijn huis geworden met mooie materialen en een heel goede sfeer. Iedereen in het gezin heeft zijn lievelingsplek: de speelkamer voor de kinderen, de keuken waar we altijd gezamenlijk eten, onze slaapkamer met het bad naast het bed en de enorm grote bank bij de open haard waar we ’s avonds heerlijk met z’n allen zitten en televisie kijken.”

hal
hal

Maatwerkobject als eyecatcher

In de royale entree zorgen vakmanschap, natuurlijke materialen, royale lichtinval en elegante detaillering voor een prettige eerste kennismaking met de gezinsvilla. Twee stalen deurpartijen leiden naar de leefruimtes op de begane grond: de deur bij de trapopgang geeft toegang tot de warm ingerichte living, de andere tot de maatwerkkeuken. Deze deur zorgt tevens voor een prachtige zichtlijn richting de tuin. In de living vormt de enorme televisiewand – waarin tevens de haardpartij en kastruimte zijn verwerkt – een ware eyecatcher. Het maatwerkobject is uitgevoerd in donker eikenfineer en combineert op fraaie wijze met de lichte bank en het opvallende behang. Achter de stalen deur die in het meubelstuk is opgenomen schuilt de speel- en televisiekamer voor de kinderen.

woonkamer
woonkamer

Glamoureus

Aan de ovale eettafel positioneerde Danielle Verhelst acht sierlijke en kleurrijke stoeltjes die samen met de oogstrelende lamp voor een glamoureuze toets in de eetkamer zorgen. De groene kleur van de stoelen vinden we onder meer terug in het poefje in de living, het onder de haardpartij toegepaste marmer zien we ook de imposante maatwerkkeuken. “Ook zie je op de begane grond details van messing en dat natuurlijke materiaal pasten we weer toe in de badkamer. Hiermee zorgen we op een subtiele manier voor eenheid in het interieur, een kloppend verhaal”, aldus Danielle. Ook in de exclusieve keuken ervaren we een luxe en warme sfeer. Het meterslange kookeiland en de imposante achterwand zijn van alle gemakken voorzien, het barretje aan de tuinzijde voorziet het totaalplaatje van extra allure.

eetkamer
keuken

Luxe hotelsuite

Een verdieping hoger situeerde Danielle onder meer de slaapkamers van de kinderen, een gezamenlijke badkamer en het privédomein van de opdrachtgevers dat ze geheel volgens de wensen vormgaf als een luxe hotelsuite. Het met een kleurrijke stof beklede hoofdbord loopt door op het plafond en zorgt voor geborgenheid en een speelse touch. In de hoek van de luxe ruimte positioneerde ze het vrijstaande bad. De bewoners afsluitend: “We zijn erg blij met het eindresultaat, dit is waar we van droomden.”

slaapkamer

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Denise Zwijnen

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief