Luxe lounge-set

Luxe is groen in de tuin

De mooiste tuinen zijn dikwijls minimalistisch ontworpen. Met bomen, planten en een gazon. Beplanting dient de overhand te hebben en in de tweede plaats de meubels. Salone del mobile is de jaarlijkse meubelbeurs in Milaan.

Grote loungebanken met losse kussens, kleurige fauteuils en bedbanken, staande lampen, haarden, douches, complete keukens. Het aanbod van buitenmeubels is nauwelijks te onderscheiden van binnenmeubels.

Optisch

De Nederlandse tuin is gemiddeld relatief klein. Van het perceel wordt het grootste gedeelte gebruikt voor bebouwing. Om de tuin luxueus te maken dient optisch ruimte te worden gecreëerd. Door de juiste bestrating en afscheiding te kiezen.

Of door een hoogte verschil te maken in de tuin. Juiste planten en een of enkele bomen die een verticale begroeiing creëren. Misschien een langwerpige vijver met grote bloembakken.

Sfeer

Natuurlijk het juiste tuinmeubilair zoals een lange tafel met minimaal acht stoelen of een loungeset als hoekbank of twee afzonderlijke banken tegenover elkaar.

Een overkapping of een grote luxe parasol rondt het buitenplaatje af. Met verlichting kan sfeer gemaakt worden zowel voor het terras als functionele verlichting als licht in de tuin om bepaalde accenten aan te lichten. Hierbij geldt het principe ‘less is more’. Het buitengevoel wordt gegeven door de tuin en niet door de meubels.

Tuin

Tuinen worden steeds meer beschouwd als uitbreiding van het huis, als een extra kamer. Met muurtjes, pergola’s, potten, een vaste barbecue en heel veel terras en weinig groen. Een tuin dient een tuin te blijven waarbij slechts een klein gedeelte bestraat wordt. Natuurlijk groot genoeg om er prettig te kunnen vertoeven. Met fijne comfortabele meubels.

De meubels op de Italiaanse Meubelbeurs zijn extravagant en groot. Een schommelbank heeft de grootte van een gemiddelde Vinex-tuin. Beter is te kiezen voor een comfortabele loungeset bij Tuinmeubelshop. Ook de prijs is wat gunstiger.