Home » Luxe pied-à-terre in hartje Amsterdam

Luxe pied-Á -terre in hartje Amsterdam

Door admin

De opdracht aan Wolterinck

De opdrachtgevers, die op het platteland wonen, wilden graag een pied-Á -terre in hartje Amsterdam. Dit appartement van ongeveer 200m2 op de eerste verdieping van een pand uit 1763, van oorsprong een pakhuis, is gesitueerd aan een van de mooiste grachten in de historische Jordaan. De opdracht aan Wolterinck luidde om een luxe pied-Á -terre met twee slaapkamers te creëren: één voor de opdrachtgevers zelf en één voor hun kinderen of voor goede vrienden.

De grootste uitdaging was te moeten werken met de proporties van de met dikke balken gevulde ruimte "" 28 meter diep, zeven meter breed en slechts twee meter hoog op het laagste punt "" waar de enige bron van natuurlijk licht de ramen aan de voor- en achterzijde van het pand zijn.

Op maat gemaakte ruimtes

Het werd een grondige renovatie. Het plan was om de leefruimtes bij de ramen te concentreren en om afzonderlijke slaapkamers te creëren, van elkaar gescheiden door eigen badkamers en de centrale hal. Het werden bijzondere op maat gemaakte ruimtes van donker gebeitst eiken en glas met raamstijlen van donker staal.

De slaap- en badkamers liggen langs een sterke verticale as, die nog eens wordt versterkt door verticale eiken vloerdelen, tussen de leefruimtes met daglicht in. De voorste slaapkamer heeft een eigen zithoek, inclusief een door Wolterinck voor Linteloo ontworpen Cervino-stoel en poef. Privacy wordt verkregen door middel van houten jaloezieën. In de slaapkamers ligt een opvallende vloer van sequoia marmer, gelegd in visgraat met leather finish. De badkamers zijn afgewerkt met Beton Ciré, voor de nodige textuur.

Kleurgebruik

De leefruimte aan de achterkant van het appartement bevat twee blokken tadelakt, waarin de haard en de televisie zijn verwerkt. In de voorste leefruimte is, naast het schitterende uitzicht op de gracht, een kunstwerk van Mart Visser een ware eyecatcher.

Wolterinck heeft in het gehele appartement een kleurenpalet van wit-, crÁ¨me- en warme bruintinten toegepast om de robuuste architectuur te verzachten en de verschillende ruimtes tot een mooi samenhangend geheel te maken. Het appartement voelt hierdoor zowel beschut als luchtig aan "" een echte pied-Á -terre.

Een transformatie

Wat begon als een weinig veelbelovende, vrij donkere, lage ruimte met een beperkte indeling is door Wolterinck getransformeerd in een benijdenswaardige plek met een verrassend aantal functionele ruimtes om u terug te trekken van de drukte van de stad. Het ontwerpbureau uit Laren heeft een aanvullende woning voor de opdrachtgevers gecreëerd, en een aangename plek om te bezoeken voor een ieder die het geluk heeft er te gast te mogen zijn.

Dit project is ontworpen en gerealiseerd door Wolterinck

Klik HIER voor meer inspiratie

Related Articles