Home » Luxe villa onder een deken van riet

Luxe villa onder een deken van riet

Door admin

Villa op maat

Met ruime aandacht voor symmetrie, ruimtelijke beleving en landelijke elementen ontwierp Studio Bennie Jansen tot volle tevredenheid van de bewoners een villa op maat in een waterrijk en natuurlijk buitengebied.

“Het resultaat is schitterend. Dit hadden we zelf nooit zo kunnen verzinnen, maar toch voelt het wel echt als ons huis”, loven de bewoners het werk van ontwerper Bennie Jansen.

“Hij heeft duidelijk verstand van zaken. Het hele proces is vlekkeloos verlopen. Als we het traject over zouden moeten doen, zouden we precies dezelfde keuzes maken.”

Landelijke omgeving

Op een royaal kavel te midden van een uitgestrekt buitengebied wensten de opdrachtgevers een luxe nieuwbouwvilla, waarin tevens een kantoorruimte werd ondergebracht en waarbij een bijgebouw diende te verrijzen.

Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet en een fraai gekleurde baksteen is het gelukt om het exterieur van de villa naadloos aan te laten sluiten op de landelijke omgeving.

Het woongedeelte schuilt achter het uit steen opgetrokken gedeelte, het kantoor achter de gevel van donker hout.

Bennie: “Overal in het gebouw wordt de verbinding gelegd met de groene omgeving. Royale uitzichten ”“ bijvoorbeeld bij de indrukwekkende erker aan de zijgevel, voor mij een eyecatcher in het exterieur ”“ worden afgewisseld met omkaderde doorkijkgaten.”

“De houten luiken aan de buitenzijde versterken het landelijke karakter van de woning.”

Open en ruimtelijk

Voor de jonge designer was het een grote opgave om het rijk gevulde woonprogramma van de bewoners in de beschikbare ruimte onder te brengen én te voldoen aan de grote wens om het interieur een open en ruimtelijk karakter te geven.

“Door meerdere vides te realiseren en grote raampartijen en stalen taatsdeuren toe te passen, is het gelukt om aan deze wens gehoor te geven. De fraaie deuren bieden een sterke zichtlijn dwars door de leefruimte over het aangelegen water. Het door de woning heen bewegen voelt echt als een belevenis. Iedere ruimte biedt telkens een andere ruimtelijke ervaring en nieuwe zichtlijnen naar buiten”, aldus Bennie.

Afsluitend: “Het interieur is strak en minimalistisch, maar de eiken balken zorgen als warme elementen voor een behaaglijke sfeer. Een bijzondere ruimte is de badkamer, waar het witte bad prachtig samensmelt met de eiken balken en de toegepaste gietvloer van lavasteen.”

Elektrotechnische installatie op maat

Realisatie dankzij JBE-Techniek …

Het jonge en dynamische bedrijf JBE-Techniek verzorgde de complete elektrotechnische installatie in de door Studio Bennie Jansen ontworpen woning.

“Dan moet je denken aan het lichtplan, het domoticasysteem en de alarminstallatie”, geeft eigenaar Jarco van den Brink aan. “Ieder woonhuis, kantoorpand en iedere bedrijfshal vraagt om een unieke installatie en iedere opdrachtgever heeft specifieke voorkeuren en een bepaald budget. Vooraf nemen wij uitgebreid de tijd om het project door te nemen en te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever. Zo ook bij deze opdracht.”

“Het ontzorgen van de opdrachtgevers tijdens de opdracht, het leveren van kwaliteit en het uiteindelijk vergemakkelijken van hun leven zijn mijn drijfveren. Een voorbeeld van het laatstgenoemde punt? De bewoners van deze woning staan overal ter wereld via de telefoon in contact met het domoticasysteem. Met een druk op de knop kunnen ze bijvoorbeeld de gehele verlichting besturen.”

Stalen creaties

Realisatie dankzij Doors of Steel …

De prachtige dubbele taatsdeuren zijn in eigen beheer gerealiseerd en geplaatst door Doors of Steel.

De stalen creaties zorgen voor een afscheiding tussen de verschillende ruimtes, zonder dat deze aan ruimtelijkheid en lichtinval inboeten. Doors of Steel verwerkte geheel naar wens de scharnieren in de deur zelf.

Het toegepaste staal combineert fraai met het hout, waardoor het interieur van de woning een natuurlijkere uitstraling krijgt.

Sfeer en warmte

Realisatie dankzij Waaijenberg Eikenhout … 

“Samen met Studio Bennie Jansen en de aannemer zaten we al in een vroeg stadium om de tafel en toetsten we de technische haalbaarheid van de plannen en optimaliseerden we samen de ontwerpen.”

“De in onze eigen werkplaats vervaardigde en unieke eikenhouten constructie voegt warmte en sfeer toe en legt een link met de natuurlijke omgeving, waarin de woning is gebouwd. De textuur, de hoogwaardige afwerking en de kleurstelling sluiten aan op de wensen van de opdrachtgever en de ontwerper”, aldus Matthijs Waaijenberg van Waaijenberg Eikenhout.

Sanitaire installatie

Realisatie dankzij Loodgietersbedrijf Jacco Hardeman …

Loodgietersbedrijf Jacco Hardeman verzorgde de sanitaire installatie, het water en de riolering, het dakwerk van de dakkapellen en het zinkwerk van de naastgelegen schuur. Het kleinschalige en vakkundige bedrijf heeft jarenlange ervaring in dakbedekking, zinkwerk, sanitair, verwarming, houten gashaarden, vloerverwarming en het plaatsen van cv-ketels.

Eigenaar Jacco: “Door kwalitatief hoogwaardig werk te leveren en door netjes te werken voldoe ik aan de wensen van de klant. Waarbij een goede communicatie met de opdrachtgever in mijn vakgebied van groot belang is.”

Spraakmakend totaalplaatje

Realisatie dankzij Studio Bennie Jansen … 

Studio Bennie Jansen ontwerpt, adviseert en begeleidt bouw- en verbouwplannen. De ontwerpen ontstaan vanuit een nuchtere en eenvoudige basis, waarbij een eigentijdse vormentaal en pure elementen zorgen voor een spraakmakend geheel. Door het gebruik van natuurlijke materialen ontstaan karakteristieke woonvilla”s, die warmte uitstralen en sfeervol aanvoelen.

Eigenaar Bennie Jansen: “Wij streven bij ieder project naar een ruimtelijke beleving die varieert tussen spanning en rust, maar waarbij het geheel nooit uit balans raakt.”

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief