Home » Luxe wonen in het groen

Luxe wonen in het groen

Engel Architecten

Door Aty Verschuren

Omgeven door een prachtige tuin en een bosrijke omgeving genieten de bewoners van de stijlvolle nieuwbouwvilla in alle privacy van de rust, het comfort en de luxe die het prachtige totaalplaatje biedt. Het royale woonhuis is door Engel Architecten ontworpen en in twee fases gebouwd, waarbij de woning al na de eerste oplevering in 2019 als volwaardig huis gold. De aantrekkelijke vormentaal, het materiaalgebruik en de grote raampartijen zorgen dat de woning op fraaie wijze een eenheid vormt met de omgeving. Een waar droomhuis voor de opdrachtgevers, die al jaren de grote ambitie hadden om de voor hen perfecte woning te laten bouwen.  

Het ontwerp is opgebouwd uit twee langwerpige volumes die haaks op elkaar zijn geplaatst en door een hoogteverschil in de volumes individueel leesbaar blijven. Ze vormen samen een kruisvormige plattegrond, waardoor alle verblijfsruimtes worden voorzien van een riante hoeveelheid daglicht. Direct zonlicht wordt in de zomermaanden geweerd door luifels, die een esthetische functie hebben en daarnaast de duurzame woning koel houden”, aldus Maarten Engel, architect en eigenaar van het veelzijdig opererende architectenbureau Engel Architecten.  

Natuurlijke nuance  

“De woning kenmerkt zich door een sterke horizontale belijning die wordt geaccentueerd door de luifels en langwerpige koraalrode bakstenen in een zogeheten Hilversums formaat. Royale, overhoeks geplaatste glasoppervlakken zorgen daarnaast voor een sterke verbinding met het omliggende groen, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy. Het kleuren- en materialenpalet voor de woning is beperkt gehouden, zodat de woning de groene omgeving niet overschreeuwt. De natuurlijke nuance in de gevelsteen zorgt voor een levendige en moderne uitstraling. De terugliggende lintvoeg accentueert de strakke belijning van de woning. De ranke, zwartgrijze aluminium kozijnen en stalen boeidelen dragen bij aan het moderne voorkomen”, aldus Engel.  

Maatwerkkast als blikvanger  

Binnen zorgen de heldere plattegrond, de imposante vide en de royale lichtinval voor een prettig sfeerbeeld. Ook het rustige kleurenpalet en de natuurlijke materialen dragen hieraan bij. Dankzij de heerlijke leefkeuken en de diverse zitruimtes op de begane grond heeft het gezin op ieder moment van de dag een fijne plek om te genieten, te werken, samen tijd door te brengen en een goed boek te lezen. Een ware blikvanger is de maatwerkkast tussen de werkruimte en de living. De imposante creatie loopt langs de vide door naar boven, waardoor verbinding ontstaat tussen de twee verdiepingen. Ook doordat de haardpartij in de living is voorzien van dezelfde baksteen als het exterieur, is er een prettige cohesie in het totaalbeeld.  

Fotografie: Stijn Poelstra

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief