Home » Luxe wonen in Iconisch gebouw

Luxe wonen in Iconisch gebouw

Door Nicole Zaaijer

Luxe wonen in iconisch gebouw

In de vorige eeuw togen dagelijks duizenden arbeiders naar het Eiffelgebouw van glas- en aardewerkspecialist Sphinx – lange tijd de grootste werkgever in Maastricht en omgeving. Na de definitieve sluiting heeft het iconische pand – en tevens een rijksmonument – een nieuwe, multifunctionele invulling gekregen. Anno 2021 wordt in het pand gewoond, gewerkt, geleefd en genoten. Onder meer door de gelukkige bezitters van de loft, die door interieurarchitect Niels Maier is omgetoverd tot hun woondroom.

Luxe en robuust. Open en prikkelend. Minimalistisch en warm. En bovenal stijlvol en bijzonder. De prachtig gelegen loft is als één grote leefomgeving vormgegeven, waarin maatwerkobjecten, heldere zichtlijnen en de toegepaste materialen op fabelachtige wijze samensmelten.

Woonbetonvloer

In de luxe woning paste Niels Maier natuursteen, hout en vooral beton toe. “De eigenaren hebben een bedrijf dat al vele jaren is gespecialiseerd in onder meer het realiseren van gietvloeren en woonbetonvloeren voor bedrijven en woningen. Die link wilden de opdrachtgevers graag terugzien in het interieur. Zo zie je op de vloeren, in de badkamer, op de zitbanken en in de keuken het door zijn bedrijf toegepaste woonbeton toe: een stijlvol product op basis van cement, dat prachtig combineert met de overige materialen”, aldus Niels.

Zachte sfeer in luxe woonomgeving

Centraal in de loft zijn de luxe keuken en dining gesitueerd. De achterwand is afgewerkt met teak fineer, het imposante werkblad is – net als de maatwerktafel – voorzien van natuursteen. Achter de keuken is het privédomein van de bewoners gerealiseerd. De doorgangen aan weerszijden van de achterwand zijn af te sluiten met schuifdeuren. Net als in de keuken zorgen de vele raampartijen ook in de living voor een mooie lichtinval, waardoor een zachte sfeer in de ruimte ontstaat.

De bijzondere elementen in dit woongedeelte zijn de sfeerverhogende hanglamp, de ruime zitbank en het tapijt van cactuszijde. De houten maatwerktrap leidt naar het dakterras van het echtpaar, van waaraf ze een fraai uitzicht hebben over Maastricht en in connectie staan met het bovenop het gebouw gelegen horeca-etablissement Bold Rooftopbar – eveneens door Niels Maier ingericht.

Sphinxkwartier

De loft is gelegen in het Sphinxkwartier: een ongepolijst en eigenwijs deel van Maastricht dat rondom de oude fabrieken van Sphinx is ontstaan. Op kruipafstand van de oude historische binnenstad biedt de nieuwe stadswijk volop ruimte voor cultuur, innovatie, retail, horeca en wonen.

 

Studio Bovitec

Het bedrijf Bovitec Bouwchemie is verantwoordelijk voor al het woonbeton in de woning. Na de zomervakantie legt het zich met de start van de zijtak Studio Bovitec meer en meer toe op het realiseren van stijlvolle gietvloeren en woonbetonvloeren voor de residentiële markt. Houd www.studiobovitec.com in de gaten voor het laatste nieuws.

De volgende partijen werkten mee aan dt project:

Bovitec BouwchemieLeunissen InterieurbouwXBouwt