Home » Luxe wonen te midden van de natuur

Luxe wonen te midden van de natuur

Grand&Johnson

Door marketing

Als we de meanderende oprijlaan door het bos volgen –gadegeslagen door de vele dieren die er wonen –, zien we aan het einde van het pad een uitnodigende, verrassende en stijlvolle nieuwbouwvilla. Op een klein podium gebouwd, met een bos als natuurlijke voortuin. Aan de achterzijde kabbelt een rivier en zijn uiterwaarden. De kwalificatie ‘wonen in de natuur’ was nog nooit zo op zijn plaats.

“Maas Architecten heeft perfect gebruikgemaakt van de omgeving: het huis is zo ontworpen dat je op elke plek in het huis een ander uitzicht hebt”, aldus Bertel Grote van ontwerpstudio Grand&Johnson. Samen met zijn collega Nick Dikkers ontwierp hij het oogstrelende en warme interieur van de woning. “Bij elk uitzicht creëerden we een andere emotie, elke ruimte verwondert en het geheel vormt een eenheid.”

Verbinding tussen binnen en buiten

De woning bestaat uit drie volumes waarvan er één wat lager gelegen is. Dit lager gelegen deel is vooral op de boszijde van het perceel gericht en er is gezorgd voor de gewenste privacy, zodat het gezin in alle rust op het terras en in het zwembad kan genieten. “In samenspraak met de architect kozen we ervoor om de wanden van deze zijde van de woning te bekleden met gerookt essenhout. Geplaatst in verschillende breedtes en diktes, wat de speelse onregelmatigheid van de natuur weerspiegelt”, aldus Nick. Bertel vervolgt: “Aan de binnenkant is de gevelbekleding doorgetrokken. Zo wordt binnen met buiten verbonden en ontstaat rust in de woning. De bekleding aan de binnenzijde is gladder afgewerkt, wat voor verfijning zorgt. Dit patroon komt ook weer terug in de plafondbekleding in het hoger gelegen woondeel. De warme bruine tint van het essenhout zorgt voor geborgenheid en vormt een mooi contrast met de glazen puien en de vloer. Deze grote tegels liggen op de gehele benedenverdieping en lopen door over de terrassen en de trap naar het souterrain. Ook dit zorgt weer voor verbinding tussen de woning en de buitenruimtes.” In het genoemde souterrain – waar onder meer de gym is ondergebracht –treedt via raampartijen in de gevel natuurlijk licht toe, wat bijdraagt aan de beleving op deze woonverdieping.

Gelaagdheid in textuur

Ontwerpstudio Grand&Johnson is in 2010 door Bertel Grote en Jeroom Jansen opgericht en ontstaan uit liefde voor interieur- en productontwerp. Het bereau groeide in de loop der jaren uit tot een intiem team van binnenhuisarchitecten en productontwerpers. Een ontwerpstudio waarin met pure aandacht en oog voor detail invulling wordt gegeven aan het interieur van woon- en publieke omgevingen. Het perfecte ontwerp van Grand&Johnson ontstaat uit het samenspel van alles en iedereen die hieraan invulling geeft. Waar alle details samenkomen en een eenheid vormen. Een ontwerp met een verhaal. Een kleine wereld op zich. Grand&Johnson zoekt voortdurend naar evenwicht in contouren, vormen, licht, kleuren en materialen.” Bertel en Jeroom: “Wanneer al het overbodige wordt weggelaten, ontwaar je perfectie.” En perfectie ontwaren we tijdens de ontdekkingstocht door de unieke en warme familiewoning, waarin de natuur nooit ver weg is, maar waarin het interieur door de prachtige maatwerkoplossingen en de gelaagdheid in het materialen- en kleurenpalet nooit door de omgeving wordt ondergesneeuwd. Nick: “Om dat te bereiken, pasten we onder meer maatwerkkasten en wandbekleding in exclusieve fineersoorten toe. De gelaagdheid in textuur geeft het huis warmte en een ziel.”

Steeds veranderend schilderij

In het hoger gelegen woongedeelte aan de waterzijde zorgt een glazen pui van maar liefst dertig meter lang voor een meer dan indrukwekkend uitzicht over de rivier en de omgeving. Een met de minuut veranderend levensschilderij, waarin water, dieren en Hollandse luchten de hoofdrol spelen en zorgen voor verstilling. En waarvan de bewoners volop genieten vanuit de indrukwekkende maatwerkkeuken, de living, eetkamer of het terras.

Luxe privédomein

Het door rijke materialen, stijlvol (maatwerk)meubilair en een sfeerverhogend lichtplan gevormde totaalplaatje sluit aan bij de heldere architectonische lijnen, die op enkele plekken worden geaccentueerd. Zo loopt de drieëntwintig meter lange verlichtingsarmatuur van de living door naar de hoofdslaapkamer. Het privédomein bestaat uit een luxe dressing, een oogstrelende badkamer en een rustgevende slaapkamer, van waaruit de bewoners ook weer genieten van een prachtig uitzicht.

Fotografie: Flare Department