Home » Luxueus en uitnodigend restaurant

Luxueus en uitnodigend restaurant

Door niek@excellentmagazine.nl

In het indrukwekkende pand aan het spui in Amsterdam huist de grootste flagshipstore van Rituals Cosmetics. Een heerlijke omgeving volop beleving en kwaliteit. Naadloos aansluitend bij deze sfeer ontwierp Estida het interieur van het in hetzelfde pand gelegen restaurant Rouhi. Luxueus, uitnodigend en heel aangenaam ademt dit restaurant alles waar Rituals voor staat.

‘Rouhi’ is een combinatie van de Arabische woorden ‘rouh’ en ‘i’ wat samen ‘mijn ziel’ betekent. Ook het menu van Rouhi is een mix waarin invloeden van het Verre Oosten gecombineerd worden met die van de westerse keuken en waarin de koks zich laten inspireren door de vier elementen. Wat ze serveren is food for the soul: gerechten die lichaam, geest en ziel voeden. Al deze kenmerken van Rouhi verwerkte ESTIDA in het interieurconcept waarbij kwaliteit, comfort en beleving het uitgangspunt waren. Zo verwijzen de kleuren geel, blauw en groen naar de elementen terwijl de stoffering weer duidelijk kwaliteit en comfort uitstraalt.

House of Rituals telt vier verdiepingen van in totaal circa 1500 m2 en combineert een ultieme winkelbeleving met premium collecties en innovaties die exclusief in deze flagshipstore en online verkrijgbaar zijn. Naast de twee winkelverdiepingen en het soulfoodrestaurant Rouhi vinden we op de bovenste twee verdiepingen de Mind & Body Spa: een plek voor ultieme ontspanning.

We vergeten vaak hoe belangrijk het is om van de kleine dingen te genieten, tijd voor jezelf te nemen en even te ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven en de drukte van de stad. Iedereen verdient het om ultieme ontspanning te ervaren. Op basis van deze filosofie heeft Rituals de beste schoonheidsbehandelingen van over de hele wereld bij elkaar gebracht.

De Mind & Body Spa is een rustgevende plek waar je kunt onthaasten en ontspannen. Het biedt fysieke en mentale rust, maar ook diverse schoonheidsbehandelingen. In House of Rituals, en dus ook in de Mind & Body Spa, komt de filosofie ‘The Art of Soulful Living’ tot leven. Deze benadrukt het belang van onthaasten en het vinden van geluk in de kleinste dingen. ‘The Art of Soulful Living’ is een kompas voor persoonlijk welzijn. Het verbindt en brengt evenwicht tussen lichaam, geest en ziel. Het is de holistische benadering van Rituals voor een goed leven, waarbij alle belangrijke pijlers aan bod komen – lichamelijk, mentaal en spiritueel.

Webbing als sfeerbepaler
Met veel rotan en webbing is de sfeer van het Verre Oosten in het restaurant gebracht. In combinatie met de oosterse dessins van sommige stoffen en de vele beplanting die ook in het concept was meegenomen, ontstaat er een aangename sfeer waarin de Aziatische invloeden heel subtiel doorklinken.

Op maat gemaakte multifunctionele bar
Op de plek waar het restaurant is gesitueerd, huisde eerder al een horecagelegenheid. Om tot de door ESTIDA gewenste perfectie te komen, moest toch ingrijpend worden verbouwd. Zo is in de kelder een voorbereidingskeuken aangelegd en is een bar op maat om de keuken in het restaurant zelf heen gebouwd. Deze multifunctionele bar met geïntegreerde tafels is door ESTIDA ontworpen en in de eigen werkplaats gebouwd. De opvallende achterwand met messing rasterpatronen geeft het geheel weer een stijlvol oosters tintje.

Keramisch marmer en glas
Ook de serre bij dit restaurant is nieuw. Waar in het restaurant voor hout is gekozen, ligt op de vloer van de serre keramisch marmer dat ook terugkomt in het barblad en bij enkele tafelbladen. Tussen de winkel aan de andere kant en het restaurant is een glazen wand geplaatst waardoor het samen toch weer een geheel vormt.

Akoestisch spuitwerk op hoge 19e-eeuwse plafonds
Rouhi is met de Rituals-winkel gevestigd in een oud winkelpand uit de 19e eeuw met de kenmerkende hoge plafonds. Door deze te behandelen met akoestisch spuitwerk en het interieur rijk te stofferen, is het ondanks de hoge plafonds, marmeren vloer en glazen wand toch een heel aangename ruimte geworden die geheel naar wens van de opdrachtgever het luxe Rituals-gevoel uitstraalt.

ESTIDA Interior Design en Concept Development
Scannerstraat 21
1033 RV, Amsterdam
Tel: 020-3371576
info@estida.nl
www.estida.nl

Restaurant Rouhi
Spui 10
1012 PP, Amsterdam
Tel: 020-7055180
info@rouhi.nl
www.rouhi.nl

House of Rituals
Spui 10
Amsterdam
www.rituals.com

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief