Home » Maak uw tuin piekfijn

Maak uw tuin piekfijn

Door admin

Het perfecte plaatje

In vier stappen!

Ligt de tuin er een beetje verloren en verwaarloosd bij? Is het al veel te lang geleden dat er onderhoud is gepleegd? Wilt u desondanks komende zomer van een fraaie tuin kunnen genieten? In vier simpele stappen zorgt u ervoor dat uw tuin er weer piekfijn bij ligt.

Stap 1: Maak een plan

Geen project komt goed uit de verf zonder een gedegen plan. Ga aan de slag met een schetsboek of maak een schaalmodel van uw tuin op de computer. Door de hele tuin op schaal te zetten, voorkomt u dat u uiteindelijk tot de conclusie komt dat het allemaal net niet past. Teken nauwkeurig in waar u beplanting wilt plaatsen en waar een gazon of een tuinpad moet komen. Misschien is er wel ruimte voor een blokhut of iets dergelijks?

Stap 2: Schaf de benodigde materialen aan

Wat u precies nodig hebt, hangt van uw specifieke plannen af. Er bestaan geen standaard lijstjes voor de benodigde tools, maar een aantal dingen zijn natuurlijk wel essentieel. U kunt bij Gereedschapcentrum alles krijgen wat u nodig hebt, van grasmaaier tot hogedrukreiniger en van heggenschaar tot kettingzaag.

Stap 3: Creëer de hoofdstructuur

Zorg er in eerste instantie voor dat de basisopzet van je tuin er ligt. De beplanting komt pas als allerlaatste aan bod. Als u de tuin helemaal vanaf nul inricht, begint u met het leeghalen van alles wat erin staat. Daarna legt u de paden en borders aan volgens tekening. Houd ook rekening met eventuele bedrading in de grond die nodig is voor elektriciteit in uw tuin. U wilt misschien tuinverlichting laten branden of een vijver met fontein aanleggen. Het leidingwerk kunt u het beste direct aanleggen, zodat het mooi weggewerkt is.

Stap 4: De beplanting

Nu begint het echt een tuin te worden. Tijd voor de beplanting, waar u natuurlijk vooraf goed over hebt nagedacht. Slimme tuinmensen kiezen hun beplanting zodanig dat er in elk jaargetijde wel iets bloeit.

Hier begint ook het onderhoud, waarvoor u ook de benodigde tools inkoopt. Dat betekent een keuze maken uit de verschillende soorten grastrimmers en grasmaaiers, wat klein handgereedschap scoren voor het onkruidvrij houden van uw borders en natuurlijk een goede bezem om regelmatig de boel even goed te kunnen aanvegen.

Extra tip

Maak een onderhoudsschema voor het hele jaar, waarin u onder meer vastlegt welke planten wanneer gesnoeid moeten worden.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief