Magische sfeer met Mediterrane bomen

Zeer aangename setting

Houdt u er ook zo van om in ons koude kikkerlandje aangenaam verrast te worden wanneer u een terras bezoekt of in een hotel komt, waar een heerlijke mediterrane sfeer hangt?

Vraagt u zich daarbij weleens af waar die grandioze, echte palm-, olijf of citrusbomen vandaan komen?

Mediterrane bomen die perfect aangelicht worden zorgen voor een ultiem decor. De kans is bijzonder groot dat u geniet van een groene, exclusieve aankleding die is verzorgd door het oer-Nederlandse Palms And More uit Best.

Groene eyecatchers

Adviseuse en inkoopster bij het Brabantse Palms and More is Kyara van de Kimmenade.

In het voorjaar is zij vier, soms wel vijf keer te vinden in Spanje en Italië, om daar bijvoorbeeld de allermooiste palmbomen te selecteren en te zorgen dat deze getransporteerd worden naar Nederland.

“De import van deze mediterrane bomen is destijds bij mijn vader uit echte passie geboren”, opent Kyara het gesprek. “Hij vond dat de terrassen in Nederland wel toe waren aan mooie eyecatchers in de vorm van exclusief groen. Er is niets mooiers dan de grandeur van een echte mediterrane boom op je terras!”

Speciaal transport

Dat het importeren van palmbomen een vak apart is, blijkt wel uit de zorgvuldige en bijzondere manier van transporteren.

Kyara legt uit: “Bedenk dat de kleinste palm in ons verkoop-, lease- of verhuurprogramma 1 meter hoog is, maar de grootste wel 10 meter. Om die te kunnen transporteren maken we gebruik van eigen transport voor bomen tot een hoogte van 5 meter en speciale diepladers worden ingehuurd voor bomen tot 10 meter.”

“Wanneer de bomen in Nederland aankomen, worden ze opgeslagen op ons bedrijf van ruim 6000 m2 oppervlak. Dat staat vol met honderden palm-, olijf- en citrusbomen, cypressen en andere exoten. Die gedijen daar prima, maar dat kan alleen dankzij het feit dat ze door onze medewerkers tot in de puntjes verzorgd worden.”

Een mediterrane boom voor iedereen

Wie zijn de klanten van Palms and More?

Kyara antwoordt: “In principe iedereen. We leveren o.a. aan restaurants, hotels, beachclubs, evenementen, festivals, gemeenten en winkelcentra, maar ook de particulier weet ons steeds beter te vinden. Een echte palmboom in een verlichte bloempot voor het huis, of misschien wel twee? Of een mooie sinaasappelboom op het terras, in de tuin of naast het zwembad? Het kan allemaal. En het mooiste is dat we iedereen volledig kunnen ontzorgen. We hebben hiervoor een uniek koop-, lease- en huurconcept ontwikkeld.”

Diverse mogelijkheden

Koop | “Klanten kunnen bij koop een compleet verzorgingspakket afnemen. Vóór de winter kunnen wij de bomen ophalen en opslaan, in het vroege voorjaar brengen we deze weer netjes terug. Dit met 100% garantie. We hebben een landelijke dekking.”

Lease | Door bomen te leasen is er tevens de mogelijkheid diverse keren in het seizoen te wisselen van bomen.

“Je betaalt een vast leasebedrag per maand per boom en je bent van alle zorgen af, zo heb je bijvoorbeeld in de zomer een palmboom en in de winter een kerstboom inclusief verlichting staan!”

Huur | Wie slechts voor een korte periode wil genieten van echte mediterrane bomen, kan deze gewoon huren.

“Wij zetten de bomen op de door jou gewenste locatie door heel Nederland. Kortom, laat de exclusieve bomen wat betreft verzorging en risico’s aan Palms and More over, je hoeft alleen maar te genieten.”

Nog unieker, passende meubels en accessoires

De impact van een echte mediterrane boom is groot. Daarom is het mooi dat bijvoorbeeld een palm een centrale rol kan spelen in de totaalbeleving. Daar heeft Palms and More schitterende oplossingen voor ontwikkeld.

Kyara licht toe: “Wij ontwerpen en produceren onder andere meubels in de vorm van grote ronde tafels die om de boom heen gebouwd worden. Lekker met zijn allen aan tafel zitten, onder de palm-, olijf- of citrusboom? Geen probleem. Een mooie boom verdient bovendien een grote plantenbak die geheel in stijl is en de boom eer aan doet. Die leveren we ook. En de kers op de taart is toch wel verlichting. Met onze opties aan verlichting wordt een terrasbeleving een echt sprookje.”

Benieuwd naar deze oase van honderden exclusieve bomen? Bezoek dan de locatie in Best, waar Palms and More een live opstelling heeft onder de paraplu van Groencentrum De Mortelen.

Palms and More

“Just Impressive.“

Showroom | Aarleseweg 50, 5684 LN te Best

Met dank aan onze relatie | Palms and More