Home » Marcel Wanders architect series

Marcel Wanders architect series

Element4

Door Veerle van Heertum

Vol trots introduceert Element4 de Architect Series. Ontworpen door Marcel Wanders Studio en gerealiseerd door Element4. Het resultaat? Een spraakmakende 4-zijdige gashaard zoals je nooit eerder zag!

Architectonische designstuk 

De nieuwe vierzijdige gashaard brengt architectonische verwondering en warmte in elke ruimte. Het metalen frame maakt het mogelijk om de bovenste en onderste delen naadloos te laten aansluiten bij de omringende muren. Daardoor versmelt de haard perfect in élke architectuur.

“Vuur heeft de mensheid altijd al geboeid. Deze haard verheft de menselijke geest en biedt comfort en warmte aan iedereen die ernaast zit.” – Marcel Wanders

Zwarte bloemen en whiskey

Het middelste deel van de Architect Series is uitgevoerd in v-geslepen glas. Zo ontstaat een ruitpatroon dat doet denken aan een whiskyglas. Het vuur wordt door het ruitpatroon gebroken, waardoor het effect van dansende vlammen nog sterker wordt. De brander van de haard bestaat uit 120 verschillend gevormde tulpen en rozen. Eenmaal ontstoken, kronkelt het vuur tussen de bloemblaadjes en presenteert het zijn eeuwige magische vertoning.

Designstuk op zich

Element4 en Marcel Wanders Studio delen de voortdurende drang naar productinnovatie en hoogwaardig design. Design en schoonheid zijn de maatstaf voor alle beslissingen die ze nemen. Deze vierzijdige gashaard is daar een treffend voorbeeld van. Het is de eerste gashaard ter wereld die echt een designstuk op zich is.

Unieke dome-burner

De haard is uitgevoerd met een unieke brander in de vorm van een dome. Deze speciaal ontwikkelde brander zorgt ervoor dat de bloemen daadwerkelijk ‘gloeien’. Ook kan de haard worden bediend met een afstandsbediening, via een app op de telefoon of met een domoticasysteem.

Bekijk de vele vaardigheden van Element4

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief