Home » Welkom bij “Urbanwood XL” van Martijn de Wit Vloeren

Welkom bij “Urbanwood XL” van Martijn de Wit Vloeren

Martijn de Wit Vloeren

Door Veerle van Heertum

Een verlaten, vervallen boerderij in het centrum van Blaricum. Jarenlang niemand die de uitdaging van dit unieke pand aandurfde. Tot onze opdrachtgever in beeld kwam. Zij zag wél de potentie en mogelijkheden van deze prachtige ruimtes.

Volledig zelfstandig heeft zij deze verbouwing op zich genomen en samen met geselecteerde partners dit pareltje gerealiseerd. Inmiddels is madame, terecht, een lokale inspiratiebron en sparpartner geworden van gelijkgestemde die een verbouwing laten uitvoeren.

In dit unieke pand hebben wij onder meer onze speciale Urbanwood XL lijn toegepast op het begane grond niveau. Planken van 35, 40 en 45 cm breed (!) met planklengtes van 3 tot 5,5 meter (!). Perfect in verhouding met deze oversized ruimtes. De kleurafwerking heet de Urbanwood XL – Sankt Moritz. Een bijzondere kleur waarbij elke plank zijn eigen kleurnuance heeft. Hiernaast vertoond de vloer een levendig karakter welke weer geweldig aansluit bij het karakter van het gebouw, zonder teveel aandacht op te eisen. Deze unieke collectie van XL planken wordt uitgebreid getoond in onze showroom te Oostzaan(ring Amsterdam).

Op de verdeelde bovenverdieping is gekozen voor een vloer uit onze reguliere Urbanwood lijn, namelijk de Clermont Ferrand. Een meer dan bijzondere kleurstelling met planken van 22 cm breed, welke beter tot hun recht komen in de relatief kleinere ruimtes.

Zoals in veel van onze projecten waren ook hier diverse bestaande details aanwezig waar onze vakmannen kundig omheen, onderdoor en tegenaan gewerkt hebben.

De opdrachtgever had als kernwaardes meegegeven om gebruik te maken van natuurlijke materialen welke binnen de verhoudingen van de ruimtes paste. Het resultaat spreekt voor zichzelf. De opdrachtgever zelf die een rondleiding geeft: https://youtu.be/UiwJ5noEG60

Ontdek de vele vaardigheden van Martijn de Wit Vloeren

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief