Meervoudige interieur-verbinding

Echte ontmoetingsplek

In het prachtige duingebied van Nieuwhaamstede, midden in het groen, staat een warm familiehuis. Door de eigenaren is deze plaats zorgvuldig gekozen vanwege het natuurlijke karakter van de omgeving en de korte loopafstand naar het strand.

De creatie van een echte ontmoetingsplek voor familie en vrienden was een belangrijke voorwaarde. Genieten doe je pas echt als je deelt, is de gedachte. 

Aan het woord

Steven Marteijn, adviseur bij Interieur Paauwe uit Zonnemaire, vertelt over de totale inrichting die Paauwe mocht doen.

“Een mooie samenwerking met ontwerper Ron Hos, die door de familie was aangedragen. Het resultaat mag er zijn. We hebben er alles mogen doen: van vloer tot wand, van raamdecoratie tot meubilair, van maatwerk binnen tot en met de buitenmeubelen.”

“Mooi ook om te zien hoe lokale bedrijven hier hebben samengewerkt om tot het eindresultaat te komen. Bijkerk Bouw als aannemer, Velde Groenvoorziening voor de tuin en Interieur Paauwe voor de totale inrichting.”

Het ‘thuisgevoel’ begint in Zonnemaire

De nieuwe eigenaren komen niet van het eiland, merkt Steven op.

“Men kwam bij ons binnenlopen uit nieuwsgierigheid en was aangenaam verrast door ons complete aanbod, de sfeer en de persoonlijke benadering. Het was een groot pluspunt dat het hele huis onder handen genomen kon worden door een en dezelfde inrichter. Dat was niet alleen praktisch bij het uitzoeken, maar zorgde ook voor korte communicatielijnen tussen Interieur Paauwe en de ontwerper.”

De grote familietafel in de woonkamer speelt een belangrijke rol. “Een eetkamertafel van Stefan Knopp, gebrand, geschuurd en gewaxt. Daaraan kun je met familie en vrienden eindeloos genieten van eten en drinken, mooie gesprekken of het spelen van een spel.”

“De kleur van de tafel pakt de kleur van de vloer weer terug en de warme kleur van de lederen stoel zit daar als contrast tussen, de harmonie is duidelijk aanwezig”, legt Steven uit.

“De tafel oogt natuurlijk en stoer en past daarmee bij de ongereptheid van de omgeving van het huis. Hij zorgt letterlijk en figuurlijk voor verbinding: naar buiten toe met zijn natuurlijke karakter en binnen op het menselijke vlak. Een pleisterplaats voor iedereen.”

Grenzen tussen binnen en buiten vervagen

De overgang van binnen naar buiten geschiedt welhaast naadloos. Het interieur zorgt daar absoluut voor, in al zijn natuurlijkheid. De fauteuil van yakleer is een eyecatcher en zit even lekker als hij oogt. Een speciaal gemaakt kleed met verschillende structuren en kleuren passend bij de bank en de gordijnen, brengt gezelligheid en warmte.

Het prachtige kleurverloop in de gordijnen verleidt de toeschouwer op een subtiele manier. De wandbekleding van kokosnoot nodigt uit tot aanraken en knipoogt naar de wand aan de overkant, waar de warme koperkleuren een spel spelen met de lampjes van Occhio, die voor een sfeervolle verlichting zorgen.

“De koperkleuren in de wand achter de bank vormen een mooie tegenhanger voor het koele grijsblauw dat de bankstellen kenmerkt”, aldus Steven. Een massief eiken kast, in witte olie gezet, zorgt voor een robuuste en 7statige aanblik.”

Steven: “Juist het natuurlijke karakter van alle toegepaste materialen, de uitgebalanceerde kleuren die gebruikt zijn en de puurheid van het geheel zorgen ervoor dat je in symbiose leeft met de natuur die zich rondom het huis bevindt. Daarmee vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Ben je eenmaal buiten, dan is het heerlijk om plaats te nemen aan de strakke, keramieken buitentafel. Of je nu van buiten naar binnen loopt of van binnen naar buiten, je neemt elke keer de sfeer mee. Dat is precies wat de eigenaren voor ogen hadden.”

Pure beleving op de bovenverdieping

De kroonluchter in de vide nodigt uit tot het nemen van de trap. Boven valt de schitterende houten vloer op die rauw, ruw en robuust oogt, maar glad aanvoelt. “Ook dát is een stuk natuur dat we graag terug lieten komen”, schetst Steven.

“Een speciale rol is weggelegd voor het behang op een van de slaapkamers. Een ontwerp van Marcel Wanders, genaamd ‘Umbrella Squid’, uit zijn ‘Extinct Animals’-collectie (Arte). Net zoals bij de inktvis waar het naar vernoemd is, verandert dit behang van kleur. De Histioteuthis bonnellii, in het Engels umbrella squid, is bedekt met lichtgevende ‘juwelen’ die van kleur veranderen om zich aan de omgeving aan te kunnen passen. De wandbekleding met textuurprint geeft hetzelfde effect.”

Het Hulsta-maatwerkmeubel combineert schoonheid en functionaliteit op een treffende manier. “Een combinatie van linnenkast, klepelement, verlichting en toilettafel”, legt Steven uit.

De achterwand is in een warme notentint uitgevoerd en wordt geaccentueerd door de currytinten in de gordijnen. “Een weldoordachte, warme combinatie.” Voor de slaapkamers boven heeft Paauwe gewerkt met de sfeervoorstellen die door Ron Hos zijn aangedragen. Door daar de juiste materialen voor te zoeken, konden we er precies de invulling aan geven die de ontwerper in gedachten had”, zegt Steven tot besluit.

Een fijne leefomgeving

Realisatie dankzij Ron Hos ontwerpburo …

Het interieurontwerp van de woning in Nieuw Haamstede komt uit de koker van Ron Hos ontwerpburo uit Kaatsheuvel. Met meer dan 24 jaar ervaring heeft Ron al vaker mogen werken voor de eigenaren van het nieuwe huis nabij het strand.

“De familie en ik kennen elkaar goed. Dat was ook de reden waarom men mij carte blanche gaf om het interieur te ontwerpen”, vertelt Ron. “Wel hadden de eigenaren een raamwerk opgezet waarbinnen dingen moesten gebeuren. Zo werd er volop ingezet op onder andere ecologisch verantwoord energiegebruik.”

Al tijdens de ontwerpfase van het huis werd Ron aan tafel gevraagd bij de architect, om mee te denken over interieur en indeling. “Daarna heb ik mood boards gemaakt voor het interieur, met voorstellen ten aanzien van materialen, kleurgebruik, meubels, tegelwerk, kranen et cetera. Een uitgebreid ontwerp, dat vrijwel meteen goedgekeurd werd. Ik ken de smaak van de bewoners goed en wist dat een warme leefomgeving zeer wenselijk was.”

“Met Interieur Paauwe als leverancier van de inrichting ontstond een ideale situatie: daar vonden we alles onder één dak, met mooie merken en rijke collecties. De samenwerking met Paauwe was voortreffelijk, ook omdat er actief werd meegedacht in oplossingen.”

Het sleutelwoord in de ontwerpen die Ron Hos maakt, is ‘welbevinden’. “Ik ontwerp geen showwoning, maar een fijne leefomgeving, aangepast aan de wensen van de opdrachtgever”, aldus de ontwerper.

65-jarig jubileum

EXCELLENT magazine feliciteert Interieur Paauwe van harte met haar 65-jarig jubileum!

Lees HIER meer over Interieur Paauwe.

Fotografie: Alexandre Verrier.