Home » Meewonen met de zon

Meewonen met de zon

Door admin

Indrukwekkende kop-staart bungalow

Realisatie dankzij Finnhouse Houtbouw …

De Finnhouse Kop-Staartwoning is de ideale woning voor de senior van nu. Het is een bungalow die past bij het actieve leven na het pensioen en is voorbereid op de toekomst. Een houten bungalow die bijzonder geschikt is voor het leven op hoge leeftijd, zonder concessies te doen aan het comfortabele leven van nu.

Levensloopbestendig

De Kop-Staartwoning is ontwikkeld door architectenbureau Mannen in de Ruimte in samenwerking met Finnhouse en is een levensloopbestendige woning. De kop biedt plaats voor de primaire functies: koken, eten, wonen, slapen en wassen.

De staart bevat de ondersteunende functies: werken, sporten, vrije tijd en verzorging. Deze overzichtelijke scheiding maakt dat de woning past bij elke levensstijl en eenvoudig aangepast kan worden aan veranderingen in het gebruik van de woning.

Veel daglicht met zon

Op hoge leeftijd is het ervaren van (zon)licht steeds belangrijker. De grote ramen en de indeling van de woning sluiten hierbij aan en zorgen voor een optimale lichtinval: de ochtendzon in de keuken en de middag- en avondzon in de woonkamer.

De gelamineerde houten Paal&Balk constructie van Finnhouse, gecombineerd met grote driedubbel geisoleerde glaspartijen direct tussen de palen zorgen voor openheid, veel daglicht en uitzicht en contact met de omgeving. De duurzame materialen zorgen voor een zeer aangenaam damp-open leefklimaat.

Vrij in te delen

In de kop zijn alle benodigde primaire woonfuncties aanwezig. De staart is geschikt voor een extra badkamer, werkkamer, berging, extra slaapkamers, kantoor, speelkamer, sportruimte of zelfs mantelzorg en revalidatie.

De functies kunnen aangepast worden aan het ouder worden en voldoen daardoor aan de huidige behoefte. Zo bent u voorbereid op mogelijke scenario”s tijdens het ouder worden.

Een kop staart bungalow van Finnhouse is maatwerk: geen 1 bungalow is dezelfde. De woning in Vlijmen heeft een eigen indeling, maar ook een combinatie van stucwerk en houten delen aan de buitenzijde.

Extreem korte bouwtijd

De vakwerkconstructie (Paal&Balk systeem) is op maat gemaakt en komt uit Finland. De houtskelet-bouwwanden worden grotendeels prefab aangeleverd. Hierdoor kan een korte bouwtijd worden gerealiseerd. Peter is de trotse bewoner van deze bungalow in Vlijmen.

Het post-beam systeem levert niet alleen een bijzondere woning op, maar ook een korte bouwtijd. Bij de eerste besprekingen dacht ik eerlijk gezegd dat de korte bouw iets te veel marketing gewicht had. Maar achteraf heb ik mij vaak verbaasd dat het echt in 7 maanden is gebouwd”.

Meer weten over onze professional Finnhouse Houtbouw? Klik hier

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief