Home » Kloppend tot in het kleinste detail

Kloppend tot in het kleinste detail

Door Veerle van Heertum

Het uitzicht op de landelijke omgeving. Het indrukwekkende exterieur. Het jaloersmakende zwembad. De uitnodigende bar en wellnessfaciliteiten in de kelder. Het luxe (maatwerk)interieur. Het stijlvolle palet aan kleuren en materialen. Een luxe hotelsfeer in het privédomein. Werkelijk álles klopt aan deze nieuwbouwvilla. Van de grote lijnen tot het kleinste detail. Perfect passend bij de wensen en de leefwijze van de opdrachtgevers. Een woning om van te dromen en te houden. Prachtig gelegen in het Nederlandse landschap. M Blokker Architecten ontwierp het exterieur, Studio Michiel de Zeeuw tekende voor het aantrekkelijke interieur van de villa. “De complete woning past de opdrachtgevers als een warme jas”, aldus de bevlogen interieurarchitect.

“De bewoners lieten zich tijdens het ontwerpproces van het interieur verrassen door de vele mogelijkheden en toepassingen die de interieurwereld biedt. We namen hen mee naar een wereld, waarin wij ons als interieurspecialisten dagelijks begeven. Ze waren heel erg betrokken, maar vertrouwden tevens erg op onze creativiteit, kennis en kunde”, aldus Michiel. In de aantrekkelijke entreehal springt direct de maatwerktrap in het oog van gewalst blauwstaal, evenals de imposante zichtlijn die via de hal door een raampartij in de keuken richting het zwembad en de natuurlijke omgeving loopt. De eerste kennismaking met het interieur roept spanning op en vraagt om een ontdekkingstocht langs de diverse leefruimtes in de royale villa.

Luxe en geborgenheid

Aan de voorzijde op de begane grond situeerde Studio Michiel de Zeeuw de living, waarin royaal en comfortabel meubilair en de haardpartij voor een sfeervolle setting zorgen. De rijk ingerichte leefruimte staat in open verbinding met de riante leefkeuken, die uitzicht biedt op de tuin en de omgeving. In de maatwerkkeuken smelten natuurlijke materialen zoals marmer en hout op smaakvolle wijze samen met het toegepaste kleurenpalet. Het reeds genoemde raam in de keuken – gepositioneerd boven het spoelgedeelte – zorgt voor verbinding met de hal en de gang daarachter. Via de keuken bereiken we de sfeervolle eetkamer en vinden we verder de knusse en donker ingerichte televisiekamer. De indeling van de plattegrond kent – versterkt door de lange zichtlijnen – een open karakter, maar door het toegepaste materialen- en kleurenpalet heb je in iedere leefruimte een prettig gevoel van geborgenheid.

Ultiem genieten 

Een verdieping lager draait het vooral om genieten, ontspannen en sporten. Studio Michiel de Zeeuw ontwierp op deze exclusieve verdieping onder meer een sexy bar met de uitstraling van een luxe nachtclub, een zeer uitgebreide wellnessruimte en een gym. Grote raampartijen maken dat de natuurlijke lichtinval ruimschoots de kelder binnenvalt.

Perfectie in privédomein

Op de bovenste verdieping vormt het privédomein van de opdrachtgevers de grote eyecatcher. Sfeervolle en rijke materialen, tot in de perfectie uitgevoerd maatwerk, de robuuste en bijzondere vloer, topproducten van hoogwaardige merken uit de luxe interieurbranche en natuurlijk het fantastische uitzicht vanuit het bed aan de voorzijde en het losstaande bad aan de tuinzijde geven het totaalbeeld de look-and-feel van een luxe hotelsuite in een vijfsterrenhotel.

Onbezorgd ontzorgd in de polder!

In 2018 kreeg The Green Contractors de opdracht om een passend tuinontwerp en de bouwbegeleiding te verzorgen voor bij de toen nog te bouwen villa en bijgebouwen in een landelijke omgeving. “Als specialist in het leveren van hoogwaardige beplanting bezochten we samen met de opdrachtgevers diverse kwekerijen in binnen- en buitenland uit ons uitgebreide netwerk om de mooiste beplanting uit te zoeken. Het resultaat is fantastisch en we zijn trots op deze droomtuin, die we met de samenwerkende partners hebben gerealiseerd”, aldus Wim Takkebos en Duuk Muilwijk. Kwaliteitsbedrijf The Green Contractors staat al jaren bekend om de perfecte realisatie van exclusieve groenprojecten en de scherpe inkoop van hoogwaardige beplanting. Met meer dan 25 jaar ervaring is The Green Contractors een begrip geworden. Ontwerp, advies, aanleg en onderhoud van bijzondere tuinen worden onder goede projectbegeleiding uitgevoerd.

Fotografie: Pascal Striebel

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief