Milieuvriendelijk groen

De voordelen van kunstgras

Het gebruik van nieuw kunstgras tapijt in de tuin wordt steeds populairder. Niet zo gek, want een kunstgrasmat staat garant voor een mooie groene grasmat die zeer makkelijk te onderhouden is. Naast het feit dat kunstgras onderhoudsvriendelijk is, heeft kunstgras nog veel meer voordelen. Welke dat zijn? dat leest u hieronder.

Minder last van ongedierte

Kunstgras wordt meestal gelegd op een ondergrond van drainzand. In dit drainzand leven doorgaans geen wormen en andere insecten, die normaal gesproken wel in de grond leven.

Grond die veel insecten bevat trekt mollen aan, die dan weer zorgen voor die vervelende molshopen in uw gazon. Door het aanleggen van kunstgras heeft u minder last van insecten, en dus ook minder last van mollen.

Een bijkomend voordeel is dat kunstgras goed waterdoorlatend is. Het drainzand zorgt vervolgens voor een goede afvoer van regenwater waardoor een kunstgrasmat veel sneller droogt dan een natuurlijk gazon.

 

Milieuvriendelijk

Het is niet nodig om kunstgras te maaien of te besproeien. Met het aanleggen van kunstgras vermindert u dus meteen uw water- en energieverbruik. Ook is het niet nodig een duur sprinklersysteem aan te leggen. Met het kiezen voor kunstgras bespaart u niet alleen veel tijd, ook scheelt het een hoop in de kosten.

Kunstgras wordt tegenwoordig gemaakt van de meest milieuvriendelijke materialen om te zorgen dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen in het geval van regen. Daarnaast gaat een kunstgrasmat jaren mee en hoeft u zich niet meer druk te maken om bruine plekken in het gazon!

Ruime keus

Er zijn verschillende soorten kunstgras verkrijgbaar, elk met zijn unieke voordelen en eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan kunstgras met een verwilderd reliëf voor een natuurlijke look, of gemaaid kunstgras voor een strak gazon. Ook is het mogelijk om speciale dempingsplaten onder het kunstgras te plaatsen. Dit is vooral zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Daarnaast kunnen er gewoon trampolines en andere speeltoestellen op het kunstgras geplaatst worden, zonder dat er lelijke plekken ontstaan. Niet gezegend met een grote tuin? Er zijn ook voldoende soorten kunstgras verkrijgbaar die geschikt zijn voor een balkon of dakterras. Voor elke ruimte en prijsklasse is er wel een geschikte kunstgrassoort te vinden.