Home » Minimal luxury

Minimal luxury

NIELS MAIER / INTERIOR DESIGN

Door Veerle van Heertum

Verliefd op het minimalistische en tegelijk rijke portfolio van Niels Maier vroegen de kopers van een historisch Amsterdams pand de topdesigner om een interieur te ontwerpen dat hun verwachtingen moest overtreffen. Het uitgangspunt in zijn ontwerp werd het monumentale lijstwerk in de ruimtes op de begane grond van de woning, dat in ere werd hersteld. Thans voegt het lijnenspel van de historische details een bijzondere touch toe aan het minimalistische interieur.

Het gezinsleven speelt zich voornamelijk af op de begane grond van het drie verdiepingen tellende huis. Aan de straatzijde ontwierp Niels een aantrekkelijke maatwerkkeuken, die onder meer is voorzien van stijlvol natuursteen en een vloer van microtopping. De gecreëerde nis wordt fraai verlicht en geeft samen met de sierlijke barstoelen het totaalbeeld een elegant karakter. De maatwerkkeuken staat door een kleine ingreep van Niels geheel naar wens van de opdrachtgever in connectie met de naastgelegen dining.

Eenheid en balans

In de eetkamer – en de achtergelegen living – paste Niels een lichtgekleurde houten vloer toe. De maatwerktafel in het eetgedeelte is van hetzelfde hout gemaakt, waardoor eenheid en balans ontstaat. In de erker ontwierp de designer een charmant bankje, waarop de kinderen zich graag met een iPad of een boek terugtrekken. In de living zorgt stijlvol meubilair, een haardpartij en het grijze tapijt voor een uitnodigende sfeer.

Connectie met de omgeving

Via de sierlijke en in ere herstelde trappartij bereiken de bewoners onder meer de privévertrekken. De eyecatcher in deze ruimtes is het comfortabele bad dat tussen de muren en tegen het raam is gepositioneerd als ware het een klassieke bedstede. Vanuit het bad hebben de bewoners een fraaie connectie met de stedelijke omgeving. Net als op de begane grond is hier gekozen voor een licht kleurenpalet en een minimalistische uitstraling.

Fotografie: Thomas de Bruyne/Cafeine.be

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

NIELS MAIER / INTERIOR DESIGN | Leunissen Interieurbouw B.V. | Stucco Lusso

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief