Home » Modern en minimalisme

Modern en minimalisme

Door Lisette Trinthamer

Minimalisme

Bij de moderne woonstijl wordt er gebruik gemaakt van veel licht, rechte vormen en strakke lijnen. Minimalisme is een belangrijk onderdeel van deze woonstijl. Ook eenvoud en rust in de ruimte is belangrijk. Wil je jouw huis inrichten in de moderne woonstijl? Doe hier inspiratie op.

Kleuren

Gebruik als basiskleuren wit en zwart. De kleuren grijs en bruin kunnen ook als basis worden gebruikt. Voor de afwisseling kan je felle accentkleuren gebruiken. Bijvoorbeeld in je meubels of accessoires. Zorg in ieder geval voor een rustig kleurenpallet met een klein aantal kleuren. Hoe minder, hoe beter bij deze woonstijl.

Meubels

Strakke meubels zijn een goede keuze. Het is belangrijk dat de meubels een duidelijke functie hebben. Onnodige meubels of woondecoratie passen juist niet bij deze stijl. Qua materialen kan je kiezen uit bijvoorbeeld wol, natuurlijke materialen of zacht leer. Een mooie strakke bank en grote tafel staan mooi in deze woonstijl. Ook een grote, rechte (hoek)bank met een grote fauteuil is een goede keuze. Kies bij de eettafel stoelen voor één soort stoel. Dit zorgt voor rust en eenvoud. Bij de keuze van woonaccessoires kan je kiezen voor wat opvallendere kleuren zoals blauw, rood of lila.

Raamdecoratie

De keuze die je maakt qua raamdecoratie heeft veel invloed op de uitstraling van je huis. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor raamdecoratie die past bij de moderne woonstijl. Raamdecoratie met strakke vormen past goed in deze woonstijl. Polyester is een goede keuze qua materiaal voor de gordijnen. Velvet gordijnen in een diepe kleur kunnen een mooie afwisseling zijn. Houd de rest van de kamer dan wel rustig qua kleuren. Een rolgordijn past door de eenvoud ook goed bij de moderne woonstijl. Vitrages passen ook goed bij deze woonstijl mits ze eenvoudig zijn. Ze voegen een chique accent toe.

Andere woonstijlen

Trekt de moderne woonstijl je niet? Dan heb je nog volop keuze uit andere woonstijlen. Zo kan je kiezen uit de landelijke, industriële, romantische, Scandinavische, bohemian, botanische of retro woonstijl. Elke woonstijl heeft bepaalde voor- en nadelen. Door het bekijken van tv-programma’s, lezen van woonbladen en bekijken van Pinterest kan je nog meer inspiratie opdoen over de verschillende woonstijlen, zoals de moderne woonstijl.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief