Modern en stijlvol leefhuis

Het warme deken

Een modern leefhuis, gelegen in een wijk waar ze zo zijn verkocht. Zo luidt de woondroom van de opdrachtgevers die ze aan de veelzijdige opererende architect Bob Manders voorleggen. Als Bob Manders voor de eerste keer kennismaakt met de door opdrachtgevers gekochte kavel treft hij een uit baksteen opgetrokken en in een L-vorm gebouwde woning met lage kap en dakpannen aan.

Aan de binnenzijde treft hij een interieur met een gesloten karakter aan. Toch ziet de ervaren vakman ook direct de kansen die het pand en de kavel bieden en transformeert hij de bestaande woning tot een strakke, eigentijdse evenals smaakvolle villa.

Modern leefhuis

Opvallend is het contrast tussen de klassieke basisvorm van de woning en de moderne, door Bob Manders aan het huis toegevoegde uitbouw. In deze nieuwe woonruimte is, naast de lagergelegen garage, de zogenaamde chill-room en het toilet ondergebracht.

Waar Bob Manders bij de bestaande woning koos voor wit stucwerk en een rieten dak, trok hij de uitbouw op uit smaakvolle bakstenen, zonder voegen en grote raampartijen met terug-liggende kozijnen.

Het resultaat is een spannende en beklijvende combinatie tussen een strakke en moderne uitstraling enerzijds een stoere en robuuste sfeer anderzijds.

Open en ruimtelijk

In de woning verdwenen de nodige binnenmuren en creëerde Bob Manders twee lange – in een kruisvorm gelegen – zichtlijnen, waardoor het huis een open en ruimtelijk karakter kent. In de genoemde uitbouw realiseerde Bob Manders de door de bewoners gewenste verhoging.

In de chillroom treffen we dan ook heerlijk hoge plafonds aan en valt het zonlicht prachtig binnen door de grote raampartijen. Het interieur van de woning straalt klasse uit, is warm en bijzonder stijlvol.

Kwaliteitsbedrijven als Culimaat High End Kitchens, BVO Vloeren en Revy Stone droegen in opdracht en samenwerking met Bob Manders bij aan deze uitstraling. Zo ook Welvaarts Elektro, die voor de verlichting en domotica tekende.

Stijlvol

Bob Manders staat voor stijlvolle en kwaliteitsvolle woningen, waarin geen plaats is voor een overdaad aan gouden kranen en blinkende toeters en bellen. Ingetogen luxe in plaats van protserigheid. Gaan voor het allerhoogste resultaat is immer het streven van Bob Manders.

Iets dat hij ook bij de getoonde woning bereikte. De architect: “Hoe de bewoners de woning ervaren? Als een warme deken.”

Fotografie | Leon van de Broek en Tycho Merijn 

Met dank aan de belanghebbende partijen:

Bob Manders 

Revy Stone | Welvaarts Elektro | BVO Vloeren

Culimaat High End Kitchens | Livium