Home » Modern familiehuis met een vleugje glam  

Modern familiehuis met een vleugje glam  

Studio &Space

Door marketing

Studio & Space transformeerde de gedateerde jaren 70-woning van mode-onderneemster Lotte Drijvers en haar gezin naar een uniek, eigentijds en warm huis, waarin knipogen naar de door de bewoners geliefde jaren ’70 zichtbaar zijn en rijke en natuurlijke materialen voor een glamoureuze toets zorgen.

Het exterieur van de woning werd opgewaardeerd met een grote carport van mahoniehout, wat een gastvrije en beschutte ingang oplevert. Ook zijn dakkapellen toegevoegd die voor meer ruimte en daglicht in de kinder- en speelkamers zorgen. Door aan de binnenzijde enkele wanden te slopen, is een aantrekkelijke flow op de begane grond gecreëerd en zijn alle leefruimtes met elkaar verbonden. Ook het kleurenpalet, het materiaalgebruik en de combinatie van ronde vormen en strakke lijnen dragen bij aan de prettige en frisse uitstraling van het totaalbeeld. “Designfeatures als de zitkuil, het maatwerkmeubilair in warm elzenhout en terrazzo-achtige vloeren vormen knipogen naar interieurs uit de jaren ’70”, aldus designer Maike Borst. De eigenaresse van Studio &Space vervolgt: “De meubels, de verlichting en de kunstwerken vormen een eclectische mix van vintagestukken en moderne objecten.”    

Sexy maatwerkkeuken 

De imposante maatwerkkeuken is een sexy eyecatcher in de gezinsvilla. Het royale kookeiland geldt als het aantrekkelijke middelpunt van de leefruimte, waarin Studio &Space tevens de eethoek situeerde. De vele raampartijen zorgen voor een heerlijke connectie met de tuin én voor een natuurlijke lichtinval, waardoor het elzenhout nóg meer warmte uitstraalt. In een handomdraai verandert het houten vouwraam in een buitenbar: het startsein voor een lange en gezellige zomeravond.

Cozy zitkuil  

Vanuit de keuken bereiken we via een knusse zithoek en de tegen de zijgevel gepositioneerde vakkenkast en het bureau – door Maike op maat ontworpen – de bijzonder fraaie living, die lager gelegen is dan rest van de begane grond. Door het verlaagde plafond en de plaatsing van elzenhouten panelen krijgt de bijzondere ruimte een nog warmer en geborgen karakter. De in totaal tien meter lange bank – eveneens op maat ontworpen – maakt dat de living zich perfect leent voor gezellige momenten met familie en vrienden.  

Luxe eenheid  

Een verdieping hoger paste Studio &Space onder meer shaggy vloerbedekking, rijke stoffering, armaturen van geborsteld koper, houten maatwerkkasten en Ceppo di Gré-badkamertegels toe, waardoor ook hier een luxe en warme sfeer voel- en zichtbaar is. Het stucwerk op de muren en de ronde vormen leggen een duidelijke link naar het beeld op de begane grond, waardoor eenheid in de stijlvolle woning ontstaat. De eyecatcher op deze verdieping is de royale dressing, waarin maatwerk, luxe en warmte op perfecte wijze samensmelten.  

Fotografie: Thibault de Schepper

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio & Space | Verschuren Interieurbouw | Estere Ceramica | Het Maathuys | BYLOTTE | Bouwaccount

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief