Modern familiehuis

Adembenemende realisatie

Waar topdesigner Stephen Versteegh bij de start van dit decennium eigenlijk alleen werd ingeschakeld om een ontspannende en luxe wellness te ontwerpen, vertrouwde het enthousiast geraakte echtpaar hem uiteindelijk het interieurontwerp van de gehele villa toe. Het traject dat leidde tot het voor de bewoners perfecte interieur, duurde vervolgens enkele jaren.

”Ze namen ruim de tijd en ontdekten steeds weer nieuwe mogelijkheden en materialen, waarop ik dan weer inspeelde met een nieuw ontwerp”, aldus de eigenaar van Versteegh-Design.

Het fraaie familiehuis

Bij de start van het traject kwam al snel het verschil in woonsmaak tussen de heer en de vrouw des huizes aan het licht. Door het sluiten van een goede compromissen, maar ook door de ontwikkeling van de smaak door de jaren heen, zijn zowel de voorkeuren voor Italiaanse vormen en materialen als de meer landelijke woonstijl zichtbaar in het fraaie familiehuis.

Een modern, warm en tijdloos interieur met een vleugje glamour. Het logische gevolg van de combinatie van het Italiaanse marmer, het toegepaste hout, het fraaie meubel-maatwerk en de luxe meubelstukken.

Optimale woonbeleving

Het exterieur van de bijzondere woning is ontworpen door architectenbureau Bekhuis & KleinJan. Omdat Stephen al in een vroeg stadium met de architecten in gesprek was, sluiten interieur en exterieur volledig op elkaar aan – denk bijvoorbeeld aan de positionering van raampartijen die zorgen voor fraaie uitzichten en lichtinval op de juiste plekken – en zorgt het prachtige totaalbeeld voor een optimale woonbeleving voor de bewoners. Het werk van Versteegh Design stopte overigens niet bij de binnenmuren van de woning. De veelzijdig opererende designer speelde ook een creatieve rol in het ontwerp van de van een grote waterpartij voorziene tuin.

Luxe wellness

Opvallend in de woning is de door een smederij op maat gemaakte trap in de hal, die in een flow naar boven draait. Nemen de bewoners in de hal de trap naar beneden, kunnen ze heerlijk ontspannen in de fraaie wellnessruimte. De jaloersmakende ruimte is de perfecte plek om volledig tot rust te komen en is onder meer voorzien van een ruim zwembad, een heerlijke douche en een sauna. De waterval die uit de muur komt, maakt het sfeerbeeld compleet.

Gang als levensader

Via de grote openslaande deuren in de reeds genoemde hal bereiken de bewoners een lange gang, die als een levensader door de imposante villa loopt. Alle woon- en leefruimtes zijn immers aan deze gang gelegen. Zowel de hal als de gang en een deel van de leefruimtes zijn voorzien van een prachtige natuurstenenvloer. De door Stephen ontworpen en robuust ogende keuken nodigt uit om met vrienden en familie van heerlijke gerechten en drankjes te genieten, terwijl de living een meer geborgen decor vormt voor een knusse avond met het gezin.

Fraai in de woning is de zichtlijn op de door Stephen Versteegh ontworpen haardpartij, terwijl het gecreëerde binnenplaatsje niet alleen de gang onderbreekt, maar ook perfect ruimte biedt aan de diverse, door spotjes uitgelichte kunstobjecten van de bewoners. De grote raampartijen aan de voorzijde van de woning zorgen voor een grote lichtinval in de woning, terwijl de bewoners ook in de overige ruimtes veel voeling houden met de natuur.

Stephen Versteegh afsluitend: “Tijdens het lange proces is het meerdere keren voorgekomen dat de vrouw des huizes zei dat ze dát jaar toch echt rondom de kerstboom van hun nieuwe huis wilde genieten. Maar achteraf gezien weet ik dat het voor het resultaat goed is, dat we samen de tijd hebben genomen om tot het juiste interieur te komen. Om te ontdekken wat ze nou echt mooi vonden. Ik kom nog wel eens in het huis en het klopt gewoon. Het totaalplaatje past bij deze mensen.”

Perfectie van Waterstijl

Samenwerkingen tussen Versteegh-Design en Waterstijl leveren bijzondere, fraaie en tot in perfectie uitgevoerde droomprojecten op. Zo ook in deze moderne woning met een vleugje glamour, waar in de kelder creativiteit, oog voor schoonheid en detail en ongekende technische kennis samensmelten tot een jaloersmakend geheel. Het overloopzwembad – het waterniveau staat gelijk aan de vloer – zorgt voor een prachtige weerspiegeling in de rest van de ruimte en de in espenhout uitgevoerde en van een hoogwaardig infraroodsysteem voorziene designsauna maakt het genietplaatje compleet.

Aansprekende en opvallende touch in de wellness is de gerealiseerde waterval. Alle technische aspecten zijn via een zeer uitgebreid domotica-systeem te bedienen en de ervaren vakmensen van Waterstijl kunnen op afstand inloggen in het zuiveringssysteem van het zwembad en bij eventuele onregelmatigheden snel schakelen en handelen. Als allround wellnessbedrijf is Waterstijl specialist in luxe zwembaden, whirlpools, sauna’s en infraroodcabines en geldt als een waardige sparringpartner voor designers en (interieur) architecten, met wie het bedrijf veelvuldig samenwerkt. Zoals in dit geval met Versteegh-Design.

Fotografie | Peter Baas