Home » Modern interieur voor monumentaal landhuis

Modern interieur voor monumentaal landhuis

Door Nicole Zaaijer

DE JUUL ontwerpt modern interieur voor monumentaal landhuis

Al van jongs af aan wist Juliëtte van der Hulst, eigenaar van DE JUUL, dat ze interieurarchitect wilde worden. De inkomsten van haar eerste bijbaantjes spendeerde ze aan een abonnement op het blad ‘Eigen Huis & Interieur’. Na een opleiding communicatie volgde ze in de avonduren opleidingen tot interieurarchitect en meubelmaker en voor grafische vormgeving en verlichting. Deze opleidingen combineerde ze met verschillende banen binnen de branche, waaronder bij internationale bedrijven als Vitra en Erick van Egeraat. Het was dan ook geen verrassing toen Van der Hulst in 2008 haar eigen interieurbedrijf startte.

Keuken

Meer dan 12 jaar later heeft ze al vele interieurs ontworpen. Van klassiek tot modern en van uitbundig tot ingetogen. Van der Hulst: “Mijn interieurs zijn steeds weer anders, omdat ik echt kijk naar wie de klant is, hoe hij leeft en wat hij mooi vindt. Alleen op die manier kan ik een interieur ontwerpen dat perfect past bij mijn klant.”

Van een oud, vervallen landhuis naar een moderne gezinswoning

“Een geweldige uitdaging”, zo beschrijft Juliëtte van der Hulst, interieurarchitect en eigenaar van DE JUUL dit project. De opdrachtgevers kochten een oud en vervallen monumentaal pand, dat van buiten volledig gerestaureerd en van binnen volledig gerenoveerd moest worden.

Eettafel
Bar

“De opdrachtgevers keken met veel liefde naar dit monument”, vertelt Van der Hulst. “Ze deden echt onderzoek en zochten foto’s van vroeger op, om de buitengevel met de luiken volledig te restaureren. Het oude landhuis is hierdoor in ere hersteld.”

Op de schop

Terwijl de buitenzijde in de oude staat werd teruggebracht, kreeg de binnenkant een complete herindeling met prachtige, hoge plafonds. “Enkel de fundering en de basisindeling zijn blijven staan”, legt de interieurarchitecte uit. Om van dit oude landhuis een moderne gezinswoning te maken, moest er veel gebeuren: een nieuwe vloer, nieuwe deuren, een nieuw plafond, een grote woonkeuken en nog veel meer.

Bed

Ruimtelijk en open

Het oude landhuis had drie ingangen: twee in de voorgevel en één aan de zijkant (de gastenentree). Daarnaast was het wat hokkerig: het huis had veel verschillende kleine kamers. Om van deze ouderwetse indeling een modern en ruimtelijk onderkomen te maken, werd bij de voorgevel de wand tussen de twee voordeuren opengebroken. Een glazen pui scheidt nu de hal van de garderobe en de woonkamer. Daarnaast werden tussen de verschillende kamers glazen deuren geplaatst, om symmetrische zichtlijnen te creëren. “Dat geeft de woning een open gevoel, ondanks
dat je zo veel verschillende kamers hebt”, vertelt de gerenommeerde
interieurarchitect.

Trapje

Glas en zwart staal

Al deze glazen deuren zijn omgeven door zwart stalen deurframes. Dit stoere en chique element kenmerkt de doorgangen van alle ruimtes. In de grote woonkeuken staat een wandvullende maatwerkkast. Deze heeft ook glazen deuren en een zwart stalen frame. “De kast is speciaal voor de eigenaars ontworpen, naar het voorbeeld van de binnendeuren”, legt de interieurarchitecte uit. “Dit soort herhaling zorgt ervoor dat de woning één stijlvol geheel wordt.” De zwarte kleur komt ook terug in het matzwarte schakelmateriaal van JUNG. Van der Hulst: “Deze serie was net op de markt. Daar hadden we veel geluk mee, omdat die details voor het perfecte plaatje zorgden.”

Slimme oplossingen

De glazen pui, die de hal van de garderobe en de woonkamer scheidt, is niet alleen heel mooi, maar ook heel praktisch. Van der Hulst:  “Dit element maakt dat de hal niet bedompt voelt. Bovendien zitten alle installaties erin verstopt, zoals de cv en de meterkast. Dat was echt een puzzel. Daar houd ik van: slimme oplossingen bedenken voor de onmogelijkheden in een ruimte.”

Akoestisch plafond

Een andere slimme oplossing zit in het plafond van de keuken. Van der Hulst: “Het akoestische plafond maakt de keuken een stuk prettiger. Het zorgt ervoor dat geluid gedempt wordt en de ruimte minder galmt. Ideaal als je een gesprek wilt voeren terwijl iemand staat te koken, bijvoorbeeld.”

Geweldige samenwerking

Voor dit project werkte DE JUUL samen met aannemersbedrijf Van der Worp, meubelmakerij De Pander en Van Dam Staaldesign. Van der Hulst beschrijft de samenwerking als “geweldig”. De interieurarchitecte: “Doordat iedereen fijn meewerkte en meedacht, kwam dit resultaat tot stand.”

kastenwand met balken

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

DE JUUL

Oscar Mendliklaan 9

2111 AS Aerdenhout

Tel: 06-41366599

De Pander

Fleuweweg 4

7468 AG Enter

Tel: 0547-381966

Van der Worp B.V.

Jan van Geunsweg 2

2031 BD Haarlem

Tel: 023-5149999

Van Dam Staaldesign

Nijverheidslaan 7

6951 KN Dieren

Tel: 0313-785488

Roozo Interieurs

Patrijspoort 28

1186 VC Amstelveen

Tel: 06-29161206

Keur Keukens

Heringaweg 6c

2031 BW Haarlem

Tel: 023-5173180

JUNG p.a. Hateha BV

Rijndijk 121

2394 AG Hazerswoude-Rijndijk

tel: 071-3419009

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief