Home » Moderne droomvilla met unieke vergezichten

Moderne droomvilla met unieke vergezichten

Spanjers Architect

Door Aty Verschuren
Oirschot 28/06/2022 Woning van architect Bas Spanjers - iov Excellent magazine - Foto Raphael Drent

Uniek, imponerend en uitnodigend. De moderne villa in het Brabantse land heeft een voornaam voorkomen en blinkt uit in vakmanschap en creativiteit. De vormentaal en de positionering op de kavel maken verder dat de bewoners van de nieuwbouwvilla een uitzonderlijk zicht hebben op de landelijke omgeving. Verantwoordelijk voor het stijlvolle en verrassende ontwerp is Spanjers Architect. “Bas heeft zich goed in onze wensen en dromen ingeleefd en vervolgens heeft hij al die informatie vertaald naar een prachtig totaalplaatje”, aldus de tevreden bewoners over architect Bas Spanjers 

In het exterieur paste Bas de exclusieve baksteen Lumina van steenspecialist Wienerberger toe. De kleurstelling van de langgerekte steen zorgt in combinatie met het stucwerk, het hout, het zink en de aluminium puien voor een warm en aantrekkelijk sfeerbeeld. Dankzij de glaspartijen hebben de bewoners zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde optimaal zicht op het uitgestrekte landschap. Aan de achterzijde verrijkte Bas de moderne villa met een stijlvolle overkapping, alwaar de bewoners heerlijk kunnen genieten van de connectie met de tuin en het zwembad. En van in de Zuid-Afrikaanse braai bereide gerechten. De braai is in de overkapping verwerkt. 

Ruimtelijk karakter 

“Bas heeft ons tijdens het ontwerpproces echt weten te verrassen met de vide bij de entree. De ruimtelijkheid en de lichtinval via het dakraam komen daar mooi samen met de eiken trap en de zwarte balustrade”, geven de bewoners aan, die ook zeer te spreken zijn over de open structuur op de begane grond. De kamers zijn ruim bemeten, maar door de juiste positionering en de toegepaste elementen is het een knus geheel. Ook de ruimtedefiniëring is geslaagd. Zo ligt de zitkamer twintig centimeter lager dan de aansluitende eetkamer, waardoor de ruimte waar het gezin televisie kijkt een intiemer karakter krijgt. “We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. We maken optimaal gebruik van elke ruimte in de woning en natuurlijk van het terras en het zwembad. Nee, wij hoeven hier zeker niet weg.” 

Fotografie: Raphaël Drent 

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

Spanjers Architect V.O.F. | CTB B.V. 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief