Home » Moderne, warme droomwoning

Moderne, warme droomwoning

Door admin

Ontwerp

“Onze opdracht luidde: ontwerp een ruime, moderne woning, waarin een vleugje landelijke charme is verwerkt”, aldus architect Steven Woudstra, eigenaar van Woudstra Architecten.

De heer des huizes vult aan: “Op de begane grond wensten we veel leefruimte om lekker samen met het gezin, familie en vrienden te vertoeven” De imposante nieuwbouwwoning is gerealiseerd door Verouden Bouwbedrijf, een partij waarmee Woudstra Architecten vaak mee samenwerkt.

“Ze waren goed op elkaar ingespeeld, hetgeen ons in de voortgang en besluitvorming heeft geholpen”, geeft de opdrachtgever aan. 

Tevreden met eindresultaat

De wit geschilderde gevels, de donkere aluminium kozijnen, het rieten dak en de diverse houttinten geven de woning een aantrekkelijke uitstraling. “Onze hand valt te herkennen aan de mix van traditionele vormen met moderne materialen en de dakoverstekken die aan weerszijden schuin weglopen. De woning telt drie woonlagen en is dwars op de weg geplaatst. Het rieten dak reikt tot halverwege de eerste verdieping, waardoor de woning niet te fors oogt”, legt Steven Woudstra uit.

“Dit huis voldoet volledig aan onze vooraf gestelde wensen. We hebben letterlijk aan de tekentafel mee mogen ontwerpen, waardoor het ontwerp ook echt van ons voelt. Wij zeggen nu nog vaak tegen elkaar dat we enorm trots zijn dat wij ons droomhuis zelf hebben mogen bouwen”, aldus de opdrachtgever.

“We hebben lang gestoeid met de ideale plattegrond. Het is ons derde huis dus we hadden gelukkig al wat ervaring met hoe we het vooral niet wilden hebben. Tijdens het proces is alles dat we vooraf bespraken ook daadwerkelijk uitgevoerd. Hans Verouden voelde ons perfect aan en wist precies wat wij wilden. Er is geen enkele discussie geweest tijdens het proces en iedereen heeft zich keurig aan de afspraken gehouden. Binnen acht maanden werd ons droomhuis opgeleverd en we genieten er nu nog ieder moment van”, kijken de bewoners positief naar het bouwproces en het eindresultaat.

Ambachtelijk vakwerk

Aan de achterzijde realiseerde Verouden Bouwbedrijf ”“ aansluitend op het ontwerp van Woudstra Architecten ”“ een fraaie overkapping, waar het mede door het geïntegreerde aluminium dak en de haardpartij het hele jaar door heerlijk toeven is.

Ook binnen valt het vakmanschap van Verouden Bouwbedrijf ”“ en de overige meewerkende partijen ”“ op. Een fraai staaltje vakwerk is bijvoorbeeld de draaiende trap in de hal van de woning. “Bij ons werken ambachtslieden die hun vak verstaan. Dat geldt ook voor de vakmensen die wij inhuren.”

“Samenwerken met Verouden Bouwbedrijf betekent dat je als opdrachtgever weet waar je aan toe bent. Het werk wordt vakkundig gedaan en eventuele problemen worden op een professionele manier opgelost. Met korte lijnen ”“ als opdrachtgever heb je een vast aanspreekpunt ”“ en een duidelijke en open communicatie weten we ons te onderscheiden in de markt”, aldus Hans Verouden, eigenaar van het in 2007 gestarte bouwbedrijf. “Met deze prachtige woning, die wij van A tot Z gebouwd hebben, laten we zien waartoe wij als bedrijf in staat zijn.”

Fotografie: Hanneke van der Velden & Het Communicatie Loket

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief