Home » Moderne, warme en bijzondere droomwoning

Moderne, warme en bijzondere droomwoning

YA Architecten

Door marketing

Onze samenwerking met Ylja hebben we als aangenaam en professioneel ervaren. Fijn om iemand in je team te hebben die focust op het eindresultaat. Wij zijn blij en trots op ons nieuwe huis en danken Ylja voor de realisatie ervan”, loven de bewoners van de bijzondere nieuwbouwvilla architecte Ylja Kouwenhoven. Het lukte de eigenaresse van YA Architecten om de grote voorkeur voor een modern huis te combineren met de traditionele eisen van het bestemmingsplan. Deze verbinding is bijna letterlijk terug te zien in de witte ‘S’ die de gewenste kapvorm samenbrengt met het strakke ontwerp. 

De unieke woning wordt gekenmerkt door de bijzondere vormentaal, de diverse buitenruimtes, een grote connectie met de omgeving, een open indeling op de begane grond en een warm interieur. De in het dak geïntegreerde zonnepanelen en de bodemwarmtepomp waarborgen het duurzame karakter van het huis. De grijze kleur van de extra lange bakstenen zorgt in combinatie met het witte stucwerk, het vele glas en de zwart matte kozijnen voor een warme uitstraling van de moderne villa. Doordat de ‘S’ aan de onderzijde is doorgetrokken, lijkt de woning op een podium te staan, waardoor het totaalbeeld nóg krachtiger wordt.  

Haard als verbinder  

Al direct bij binnenkomst valt het open karakter van het interieur op positieve wijze op; de grote lichtinval en de connectie met de natuurrijke omgeving perfectioneren het sfeerbeeld. Geheel naar wens van de bewoners paste Ylja moderne, warme en natuurlijke materialen in het interieur toe, waarin de strakke maatwerkhaard de maatwerkkeuken en de sfeervol ingerichte living met elkaar verbindt.  

Ruimtelijkheid  

De gehele eerste verdieping wordt ontsloten door een galerij die aansluit op het open trappenhuis met zwevende treden. De glazen balustrade accentueert nog eens extra de ruimtelijkheid en het verbindende karakter van de entree. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De volledige rechtervleugel wordt ingenomen door de hoofdslaapkamer met inloopkast en badkamer. Dankzij het terras dat de gehele hoek van de woning met de rest verbindt, kan men nog beter van het prachtige uitzicht genieten. Op de bovenste verdieping bevindt zich het kantoor met een heerlijk terras en uitzicht over de weilanden.  

Creatief, flexibel en standvastig  

De bewoners afsluitend: “YA Architecten heeft ons vanaf stap één begeleid. Van de ontwerpfase tot de begeleiding tijdens de bouw. Tijdens het gehele proces was Ylja creatief en flexibel – we hadden tenslotte een budget waar we binnen moesten blijven – en standvastig waar het gaat om kwaliteit en het wooncomfort van ons huis. Bij de vele keuzes die je als opdrachtgever moet maken, heeft de architect ons steeds de rode draad van het ontwerp getoond. Het eindresultaat? Dat is fantastisch!” 

Fotografie: Sven Verbruggen  

De volgende partijen werkten mee aan dit project:  

 YA Architecten | UNIQ smart balustrades | MBI de Steenmeesters

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief