Home » Mooie en functionele aankleding van jouw huis

Mooie en functionele aankleding van jouw huis

Door Lisette Trinthamer

Interieur dat niet alleen handig is, maar er ook nog eens mooi uitziet. Daar houdt iedereen wel van. In dit artikel bespreken we mooie en functionele aankleding voor je huis.

Woonaccessoires

De vraag naar snelle en praktische oplossingen is de laatste jaren gegroeid. Daarnaast is het ook nog belangrijk dat de spullen een mooi ontwerp hebben. Echt een uitdaging voor de ontwerpers dus. Voorbeelden van functionele woonaccessoires zijn bijvoorbeeld kapstokken, opbergmogelijkheden en deurmatten. Tegenwoordig is van veel van deze functionele woonaccessoires het design aangepast om deze toch aantrekkelijk te maken. Zo heeft een deurmat vaak geen saaie bruine kleur meer, maar wordt die geleverd in een kleur die bij je vloer past. Ook opbergmogelijkheden worden steeds meer verstopt in het interieur. Zo heb je geen rommelig uitziend huis meer, maar kan je toch al je spullen kwijt. De opbergmogelijkheden worden in de muur verwerkt, of krijgen een mooie kleur die past bij de vloer en de muur. Pas dit vooral toe in een kleine slaapkamer. Hier is het belangrijk om niet alleen gebruik te maken van de lengte en de breedte van de kamer, maar ook van de hoogte.

Riverdale kast

Multifunctionele meubels

Naast dat je de ruimte goed kan indelen, is het ook mogelijk om multifunctionele meubels te kopen. Een voorbeeld is een slaapbank. Deze bank wordt overdag gebruikt als bank en ‘s nachts als bed. Bedenk maar eens hoeveel ruimte je bespaart. Hierdoor kan je weer andere leuke en handige dingen toevoegen aan je huis. Als je toch liever een aparte bank wilt, kan je ook kiezen voor een bed dat verwerkt is in je muur. Wanneer je gaat slapen klap je het uit. Erg handig dus. Het kost wel wat moeite, omdat het geen standaard bouwpakket is. Als je die moeite niet wilt doen, kan je altijd nog kiezen voor een stapelbed. Hierdoor gebruik je ook de hoogte van het huis en kan je de ruimte onder het bed voor andere dingen gebruiken.

Riverdale spiegel

Licht

Naast dat je dus heel veel ruimte kan creëren met je interieur, heeft licht ook een grote invloed. Niet omdat licht je kamer groter maakt, maar omdat de kamer hierdoor groter oogt. Door lichte kleuren in je interieur, zal het gereflecteerd worden en dit zorgt er voor dat het groter oogt. Als je daarnaast spiegels gebruikt zit er ook nog meer diepte in je kamer. Hierdoor krijgen je spullen dus meerdere functies.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief