Home » Natuurlijk schoonheid

Natuurlijk schoonheid

Door Nicole Zaaijer

Contact met de natuur

In de prachtig aan de bosrand gelegen woning is het contact met de natuur nooit ver weg. Vanuit de woonkamer en het thuiskantoor kijken de nieuwe bewoners uit over de natuurlijke voortuin. De zes meter brede schuifpui van de keuken biedt fantastisch zicht op de diepe achtertuin en ook vanuit bed én bad ontvouwt zich een natuurlijk schilderij als ze naar buiten kijken. “De natuur vormt een belangrijke factor in deze metamorfose” legt interieurarchitect Anke Creemers uit. De eigenaresse van Do’s Interiors vervolgt ” want aan de binnenzijde pasten we veel natuurlijke materialen en aardse tinten toe, waardoor eenheid ontstaat tussen het interieur en de omgeving.

Met een diepte van zo’n 12 meter is de leefomgeving op de begane grond behoorlijk groot. “Door de ruimte als een groot geheel te presenteren, benadrukken we de ruimtelijkheid van de woning. De toegepaste vloer zorgt dat de woonkamer en de leefkeuken in elkaar overvloeien en leidt tevens tot balans in het totaalbeeld” ,wijst Anke op de keramische vloertegels met natuursteenlook van 120 cm bij 120 cm.

Maatwerkkeuken

De door Anke ontworpen en door ASWA keukens gerealiseerde maatwerkkeuken kreeg geheel naar wens van de opdrachtgevers een prominente plek in de woning. De grote raampartijen aan de achterzijde, maar zeker ook het kleinere raam boven het aanrecht zorgen dat de leefruimte baadt in het natuurlijke licht. De met groen leer beklede maatwerkbank, de bronzen lichtarmaturen en het behang in houtlook dragen bij aan de natuurlijke uitstraling van de leefkeuken.

Op de eerste verdieping realiseerde Do’s Interiors aan de voorzijde van de woning een riante en jaloersmakende kleedruimte, die op subtiele wijze overvloeit in de aan de achterzijde gelegen slaapkamer van de opdrachtgevers. Een serene en lichte plek, die grenst aan het dakterras. De verdieping telt verder een doucheruimte en een luxe badkamer, van waaruit de bewoners zoals gezegd een prachtig uitzicht hebben op de boomrijke omgeving. “Ook boven hielden we vast aan het natuurlijke thema. Zo zijn de kranen van geborsteld messing en is de wandbekleding achter het bed van kurk”, sluit Anke af

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Do’s Interiors

Aalsterweg  89

5615 CB EIndhoven

Tel: 040-2135518

 

ASWA keukens

Zuiddijk 18

5705 CS Helmond

Tel: 0492-548186

 

Frank Guitjens

Herbertuslaan 1

5591 ES Heeze

Tel: 06-21854700

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief