Natuurstenen vloeren in pasteltinten

Natuurstenen vloeren

Kersbergen is een klein familiebedrijf dat is gespecialiseerd in natuurstenen vloeren. In een showroom van 400 m2 in Ameide (provincie Utrecht) zijn de vloeren te bewonderen.

“Elke vloer stellen we zelf samen met de exploitanten van groeves uit landen als Frankrijk, Marokko en Turkije. We gaan regelmatig naar hen toe om te kijken welke stenen, kleuren en bewerkingen mogelijk zijn”, vertelt Willem Speijer, verantwoordelijk voor de Marketing en verkoop bij Kersbergen.

“Zo zorgen we ervoor dat onze vloeren zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van de bewoners.”

Unieke stenen

“Het mooie aan een natuurstenen vloer is dat elke steen uniek is: in de ene tegel zie je de werking van een schelpje, in de andere tegel zie je een ader. Deze kleine verschillen zorgen ervoor dat de vloer interessant blijft”, vertelt Willem Speijer trots.

Wat deze vloeren verder bijzonder maakt, is dat ze mooier worden naarmate ze ouder zijn en er meer op wordt gelopen. “De natuursteentegel moet regelmatig worden gedweild met een vettige natuurzeep. Dit voedt de poriën en brengt de kleur van het gesteente naar voren.”

De nieuwste trend

De nieuwste trend op het gebied van vloeren zijn pasteltinten. De natuurstenen uit Marokko zijn nu dan ook erg populair.

Willem Speijer: “Deze stenen hebben een zachte tint. Bovendien zijn er bij deze tegels verschillende bewerkingen mogelijk, waardoor het poederachtige element van de tegels nog beter tot zijn recht komt.”

De reden dat deze vloeren zo populair zijn? “Ze passen eigenlijk in alle interieurs, van super modern tot landelijk.”

Laat uw droomvloer realiseren door Kersbergen!

Klik hier voor meer informatie