Home » Nieuwe vorm van vloerverwarming

Nieuwe vorm van vloerverwarming

Door admin

Snel en energiezuinig verwarmen

Met de Mini Canal Hybrid van Jaga … 

Wilt u het comfort van vloerverwarming, maar dan met een snelle reactietijd? Jaga komt met een nieuwe vorm van vloerverwarming met de Mini Canal Hybrid. Deze moderne variant van de convectorput wordt in de vloer geplaatst en verspreidt de warmte door de hele ruimte. Het systeem werkt supersnel en energiezuinig. Heeft u thuis een warmtepomp? Dan kunt u ook koelen.

Energie besparen

De Mini Canal Hybrid werkt volgens de Low-Hâ‚‚O technologie van Jaga. Dit betekent dat de radiatoren 90 procent minder water bevatten dan traditionele radiatoren. Een kleine massa warmt sneller op dan een grotere massa en dus heeft de radiator minder tijd nodig om warmte af te geven.

Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat de warmte meteen aan de ruimte wordt doorgegeven en verwarmt hij niet eerst de zware stalen platen. Deze snelle en energiezuinige manier van verwarmen bespaart u ten opzichte van vloerverwarming 5 procent aan energie en ten opzichte van andere radiatoren zelfs 9 tot 16 procent.

Snelle reactietijd

De temperatuur kan in huis snel veranderen door bijvoorbeeld de zon of het gebruiken van de oven. De Mini Canal Hybrid reageert hier snel op.

Is de gewenste temperatuur in de kamer bereikt, dan stopt de convectorput direct met verwarmen. Zo verwarmt u niet onnodig door. In tegenstelling tot traditionele vloerverwarming kunt u de temperatuur ook snel verhogen of verlagen.

Wordt het te warm in de zomer? Dan kunt u, mits u een warmtepomp hebt, ook koelen. Zo heeft u altijd de juiste temperatuur in huis.

Aanpassen aan uw interieur

De ondiepe convectorput kan heel eenvoudig in de vloer geplaatst worden. Daardoor heeft u geen radiatoren in het zicht. Dit is ideaal voor grote glaswanden en openslaande deuren. Het enige wat nog opvalt is het afdekrooster. Deze kunt u mooi aan uw interieur aanpassen.

Zo zijn er verschillende houtafwerkingen en moderne kleuren voor de roosters. Deze convectorput is dus niet alleen zuinig maar ook nog eens heel mooi!

Voorbereid op de toekomst

De stap naar een compleet energieneutrale woning is voor veel nog mensen groot. Daarom is het belangrijk om het in kleine stapjes te doen.

Door te kiezen voor de Mini Canal Hybrid van Jaga bespaart u direct op uw energiekosten en op de natuur. U kunt uw HR-ketel al op de laagste watertemperatuur laten werken.

Wilt u later overgaan op een warmtepomp? Dat kan op elk moment zonder iets te hoeven wijzigen of leidingen te verleggen. Zo bent u klaar voor een toekomst zonder CO2-uitstoot.

Over Jaga

Al ruim 50 jaar levert Jaga binnenklimaatconcepten over de hele wereld. Daarbij zet het bedrijf vol in op innovatieve duurzame ontwikkelingen als het gaat om koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen.

Jaga-medewerkers zijn echte Climate Designers; zij voelen de urgentie om producten te ontwikkelen die niet alleen het binnenklimaat, maar óók het buitenklimaat ten goede komen.

Meer informatie over Jaga ‘Climate Designers’?

Klik hier voor meer informatie!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief