Home » NIEUWE WONING | EFFICIËNT VERHUIZEN

NIEUWE WONING | EFFICIËNT VERHUIZEN

Door Nicole Zaaijer

Goed verloop

Het verhuizen naar een nieuwe woning is geweldig leuk, maar het brengt ook veel regelzaken met zich mee. Op de verhuisdag zelf is het belangrijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Daar zijn alvast voorbereidingen voor te treffen als het gaat om de inboedel, waarbij je de tuinmeubels en planten in potten natuurlijk niet vergeet. Het is in elk geval belangrijk om verhuisdozen van goede kwaliteit te gebruiken. Zo voorkom je dat waardevolle en breekbare spullen door de bodem van de doos op de grond uiteenvallen. Ontdek hier nog meer praktische tips om je inboedel zo efficiënt mogelijk te verhuizen.

Bepaal hoeveel verhuisdozen je nodig hebt

De grootte van iedere inboedel varieert natuurlijk en bij het kopen van verhuisdozen is het handig om te weten hoeveel je ervan moet hebben. Daar is een richtlijn voor beschikbaar. Zo heb je met de verhuizing van een eenpersoonshuizen voldoende aan twintig verhuisdozen. Ga je met je partner verhuizen dan zijn er dertig verhuisdozen nodig. Een gezin met een kind kan met veertig dozen prima uit de voeten en voor elk gezinslid meer reken je er eenvoudig twintig verhuisdozen bij. Uiteraard is het bij de aanschaf van verhuisdozen belangrijk om op het draagvermogen te letten net als op het type vouwsluiting.

Gebruik speciale dozen voor boeken en kleding

Er is nog een efficiënte manier om je inboedel te verhuizen. Dat doe je door voor boeken speciale boekendozen te gebruiken. Deze dozen zijn ontwikkeld voor het verhuizen van boeken en hebben dan ook een groter draagvermogen. Zo zijn er ook speciale kledingdozen om kleding op een efficiënte manier te verhuizen net als archiefdozen voor je persoonlijke archief en administratie.

Gebruik noppenfolie voor kwetsbare spullen

Een goede kwaliteit van verhuisdozen is belangrijk, maar het is ook belangrijk om kwetsbare spullen veilig te vervoeren. Bijvoorbeeld glaswerk of vazen of andere spullen die als breekbaar zijn te omschrijven. Het gebruik van noppenfolie is een van de manieren om verhuisdozen in te pakken om kwetsbare spullen veilig te verhuizen. Het is ook aan te raden om bijvoorbeeld je servies efficiënt in te pakken. Dat doe je onder meer door borden niet plat op elkaar te stapelen, maar op de zijkant in te pakken. Lege ruimtes zijn overigens prima op te vullen met handdoeken en theedoeken, maar ook met sokken. Dan heb je daar ook meteen een plekje voor. Uiteraard is het verder aan te raden om tijdig een verhuisbusje te regelen of een verhuizer in te schakelen voor de datum waarop de verhuisdag staat gepland.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief