Home » Nieuwkoopse plassen

Nieuwkoopse plassen

Mattone Bouwmeester

Door marketing

De villa ligt aan een doorgaande weg aan de plassen nabij Nieuwkoop. In eerste instantie zat dit kavel vast aan de kavel aan de oostzijde. Maar omdat varen heel belangrijk was en is voor de opdrachtgever, wilden we faciliteren dat hij met zijn sloep zijn huis in kan varen. Daarom is er een watergang gegraven en is het kavel een eiland op zichzelf geworden.

De Nieuwkoopse plassen zijn vanaf de 16e eeuw ontstaan door het winnen van turf. De turfwinning waardoor de plassen zijn ontstaan was voor ons een inspiratiebron. De doorlopende as / zichtlijn in de villa heeft daarom de uitstraling van gestapelde turfblokken en is uitgevoerd met natuursteen wat in Macedonië speciaal op maat gemaakt is.
De zichtlijn is gemaakt de aandacht naar het zicht op de plassen te trekken. Zo is het nu mogelijk als je op de toegangsbrug staat, dat je door de woning naar de plassen kijkt. Elke keer als de opdrachtgever thuis komt, wordt herinnert aan waarom ze daar wonen: namelijk het fantastische uitzicht en de natuur.

Naast plassen en grillige watergangen kent dit gebied een grote oppervlakte aan rietvelden. De rietteelt gebruikt nog een flinke oppervlakte en biedt nog altijd werkgelegenheid aan mensen in en om Nieuwkoop en Noorden. De ‘knipoog’ naar riet is gemaakt door op diverse plaatsen staande houten latten toe te passen als gevelbekleding. Door te wisselen met diktes en breedtes wordt de verwijzing naar riet versterkt.

Al met al is er zo een villa ontworpen met een moderne uitstraling, die past in de omgeving.

Ontdek de vele vaardigheden van Mattone Bouwmeester

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief