Olijfhouten wastafelblad

Boomstam wastafelblad

Olijfhout met epoxy … 

Op de huidige meubelmarkt kan men veel verschillende bedrijven vinden die boomstamtafel, wastafelblad aanbieden, toch is het aanbod vaak hetzelfde. Bijna alle bedrijven kopen hun tafelbladen in van een paar leveranciers, die al hun producten halen uit het verre oosten. Hierdoor ziet u vaak overal dezelfde soort boomstamtafels, die vaak gemaakt zijn van suar hout.

IQonya onderscheidt zich hiervan door haar tafels te produceren in Turkije en zelf te importeren. Hierdoor kunt u bij iQonya als eerste en enige de volgende houtsoorten vinden: Jeverbes-, Olijf-, Ceder-, Eucalyptushout. Hiernaast kan zij, doordat de productie niet uitbesteed wordt, garanderen dat de aangeboden tafels van een zeer hoge kwaliteit zijn.

Afwerking

De tafelbladen Olijf- en jeneverbeshout zijn vaak grillig, wat ze zeer geschikt maakt om af te werken met epoxy. De epoxyhars vult de vele gaten en gleuven van het tafelblad, waar het aan de hand van een ingewikkeld proces hard wordt. Door deze behandeling krijgt het tafelblad een nieuwe diepte en komt het structuur van het hout naar boven.

De klant kiest zelf welk tafelblad gevuld zal worden en hoe de epoxy eruit zal komen zien. Er kunnen bijvoorbeeld kleurpigmenten aan de epoxy toegevoegd worden of de epoxy kan volledig doorzichtig gemaakt worden, het is een volledig individuele ervaring!

Duurzaam

Voor iQonya is duurzaamheid het een topprioriteit. Hierdoor gebruikt zij geen gekapte bomen voor haar boomstamtafels. Onze tafelbladen zijn gemaakt van bomen die omgevallen zijn door natuurlijke omstandigheden of die zijn gekapt om bijvoorbeeld een weg aan te leggen.

Deze bomen worden vaak verbrand door lokale bewoners om hun huizen te verwarmen, omdat veel mensen in Turkije niet beschikken over andere verwarmingsmethodes. IQonya redt deze bomen en schenkt hun een tweede kans, waardoor onze motto “giving wood a second life”.

Maatwerk

Boomstamtafels, wastafelbladen, epoxy tafels …

Elk interieur is een uniek, waardoor het belangrijk is dat de boomstamtafel precies in uw interieur past.

De tafelbladen van iQonya worden daarom voor de klant op maat gemaakt. Hiermee worden de boomstamtafels dubbelop uniek, omdat elk stuk al an sich uniek is doordat er geen twee van dezelfde tafelbladen bestaat.

Met dank aan | iQonya