Home » On trend met zwart

On trend met zwart

Door Veerle van Heertum

Main photo: Interieur Oost

De kleur zwart doet het altijd goed in een interieur. Het is een uitgesproken kleur, maar sommige mensen zien de voordelen er niet van in. Ze vinden het een wat sombere kleur en vinden het niet gezellig ogen. Dat terwijl je het met de juiste accessoires perfect kan combineren met elkaar, bijvoorbeeld een zwarte deurklink met een andere kleur deur. Wij zetten hier alle voordelen op een rij en laten zien dat de kleur zwart zeker wel een hele gave trend is.

Het geeft een bepaalde rust 

 Het is een groot voordeel dat de kleur zwart je rustig maakt. Veel mensen denken dat zwart dingen juist kleiner maakt, maar dat is niet zo. Het creëert geborgenheid en ruimte. Een zwarte vloer van beton geeft een mooie uitstraling. Het zorgt er daarbij ook nog eens voor dat je vuil en viezigheid minder snel ziet. Vuil valt minder op bij een donkere ondergrond. De deuren in het huis zijn belangrijk en stalen deuren zijn tegenwoordig erg populair. Bij decodeurbeslag kan je een bijpassende deurklink vinden. Op deze manier maak je het helemaal naar wens en zorg je ervoor dat het bij je eigen stijl past.

Een luxe uitstraling

Veel luxe hotels en kamers hebben vaak zwart als hoofdkleur. Het is mysterieus en chique, het ziet er elegant uit. Wanneer je deze luxe uitstraling graag ook in huis wilt hebben dan kan het slim zijn om ook zwart als hoofdkleur te nemen. Je hoeft hierdoor geen luxe items aan te schaffen en kan verschillende muren al zwart maken. Een combinatie met wit wordt vaak ook gekozen zodat je mooi de afwisseling hebt tussen een donkere en lichte kleur. Het is fijn dat je niet hele opvallende kleuren hebt zodat je de accessoires in het interieur weer wat excentrieker te maken.

Het kiezen van krijtverf

Wanneer je graag een zwarte muur wilt hebben maar er ook iets extra’s mee wilt doen, dan is de keuze voor krijtverf een goede oplossing! Super leuk voor in het huis om notities op te maken of boodschappen op te zetten. Wanneer je kinderen hebt kunnen zij creatief aan de slag gaan op de muur. Je kan gemakkelijk het krijt er weer afhalen en dat zorgt ervoor dat het niet slordig oogt. De verf kan je ook op een groot paneel schilderen die je magnetisch bevestigt. Je kan het bord er dan ook altijd weer vanaf halen, dat is wat jezelf het mooiste vindt. Veel mensen kiezen ervoor om in een speelhoek een krijtbord neer te zetten.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief