Ontwerp zorgt voor open karakter

Een blijvend vakantiegevoel

“De design van BNLA die wij op internet tegenkwamen, spraken ons zeer aan. Na een persoonlijke ontmoeting was er direct een klik en hebben we hun het ontwerp van ons droomhuis gegund.”

“Het was erg fijn om een verlengstuk van onze persoonlijke smaak zo met een kritische blik in actie te zetten. De vele ramen en de hoge plafonds zorgen voor ruimtelijkheid en geven het huis een blijvend vrij vakantiegevoel”, Aldus de bewoners van de indrukwekkende en aan het water gelegen nieuwbouwwoning.

Gesloten karakter met prachtig uitzicht

Waar de voor- en zijgevels van de op IJburg gelegen woning een gesloten karakter hebben. Kijken de bewoners via de grote raampartijen aan de achterzijde prachtig uit op het water. “De begane grond steekt zestig centimeter boven het maaiveld uit, waardoor ze maximaal van het uitzicht kunnen genieten”, legt architect – en tevens partner bij BNLA-architecten – Eric Lemstra uit.

Genieten van het steeds veranderende natuurlijke schilderij start al bij binnenkomst. “Vanaf de voordeur creëerden we een lange zichtlijn die via de living naar de achterzijde loopt.” Aan de buitenzijde paste het Amsterdamse architectenbureau voornamelijk glas, lange bakstenen en de houtsoort ipé toe. “De horizontaliteit van de baksteen en de verticaliteit van de houten latten zorgen voor een fraai contrast in het exterieur van de woning.”

Open en licht karakter

De nieuwbouwwoning heeft aan de binnenzijde een open en licht karakter. Tussen de living en de aan de keuken grenzende eetkamer positioneerde BNLA architecten een op maat ontworpen scheidingswand.

Tevens is aan de waterzijde een vide gerealiseerd, die zorgt voor een open verbinding tussen de eetkamer en de bovengelegen werkkamer. De pui is hier twee verdiepingen hoog. hierdoor kunt u als thuiswerker maximaal van het prachtige uitzicht kunt genieten.

Op de begane grond kan de pui in zijn geheel worden geopend. De slaapkamer van de opdrachtgevers ligt aan de straatzijde van de woning en komt uit op een charmant balkonnetje, waarop ze in alle privacy kunnen genieten. Eric afsluitend: “Op de bovenste woonlaag creëerden we nog een tweede buitenruimte, die onder meer is voorzien van een buitendouche en een jacuzzi. En ook vanaf dit dakterras hebben de bewoners weer een fantastisch uitzicht op de omgeving en het water.”

Fotografie: Jansje Klazinga.

Dit project is gerealiseerd door BNLA architecten

Met dank aan de volgende bijbehorende partijen:

Maretti Lighting | Solarlux

Senso Designvloeren Amsterdam