Home » Oogstrelend designinterieur

Oogstrelend designinterieur

Van der Donk Interieur

Door marketing

Met respect voor het rijke verleden van het pand onderging de statige villa in een historisch gedeelte van Maastricht een grondige renovatie. Onder meer de keuken en de badkamer werden gesloopt en opdat de plattegrond aan zou sluiten bij de leefwijze en wensen van de opdrachtgevers, verdwenen tevens diverse wanden uit de villa. Bekend met de creativiteit en de kwaliteiten van Han van der Donk schakelden de bewoners Van der Donk Interieur in om de woning op stijlvolle wijze in te richten met prachtig maatwerk en exclusieve Italiaanse designmeubels. Han koppelde het jonge gezin op zijn beurt aan de talentvolle Gigi Valster, interieuradviseur binnen het befaamde en veelzijdige kwaliteitsbedrijf. Met zijn prachtige ontwerp wist hij de dromen van de opdrachtgevers te overtreffen. 

De statige hal – voorzien van rijke en authentieke details – sluit aan bij de grandeur die het exterieur uitstraalt. De royale ruimte ademt door de grote hoogte, de lichte toetsen op de vloer en wanden en de grote lichtinval een heerlijk gevoel van sereniteit. Het donkere dressoir en het kunstwerk benadrukken de lengte van de entreehal en leiden de bezoekers als het ware naar de leefruimtes op de begane grond.  

Sfeervolle woonkamers 

Geheel naar wens van de opdrachtgevers zorgde Gigi voor rust, luxe en comfort in het interieur en paste hij een rustig en natuurlijk ton-sur-ton kleurenpalet toe, waarbij de donkere houten vloer voor een extra warme toets in het totaalbeeld zorgt. In de rijk ingerichte televisiekamer adviseerde de designer een ruime en uitnodigende bank van Flexform. De kussens en het plaid zijn van het Belgische Evolution21 en het verfijnde leeslampje op de hoek is van Baxter. Stuk voor stuk topmerken die Van der Donk Interieur in zijn assortiment heeft. In de oogstrelende zithoek vormen het verwarmende haardmeubel en de imposante banken en salontafels van Minotti een perfecte eenheid. De sierlijke booglamp van Occhio en de royale lichtinval via de charmante erker maken het droomplaatje compleet.  

Uniek maatwerk 

Het hoogwaardige Italiaanse design combineert in de woning op fraaie wijze met het toegepaste maatwerk. Een bijzonder voorbeeld hiervan is de door Han van der Donk ontworpen en zeer royale eettafel, die voor de opdrachtgevers is verrijkt met een marmeren draaiplaat van Minotti. Vanuit de eetkamer hebben de bewoners een prachtig zicht op het terras en de tuin, waardoor de beleving in de ruimte extra groot is. De overige eyecatchers in de eetkamer zijn de hanglampen van Penta Glow, het op maat gemaakte wandmeubel van B&B Italia en de eetkamerstoelen van Flexform. 

Luxe suite 

De sierlijke trappartij, waar de natuurlijke lichtinval voor een heerlijk sfeerbeeld zorgt, leidt onder meer naar de privésuite van de opdrachtgevers. Daar vormt net als op de begane grond een stijlvolle houten vloer de perfecte basis. In het slaapgedeelte plaatste Gigi een exclusief bed van Flexform. De grote raampartijen met de sierlijke gordijnen vervolmaken de sfeer. De op maat uitgevoerde inloopkast is van Kolenik Kabinet en is voorzien van een semi-doorzichtig solarblad van onyx. De exclusieve kastenlijn van topdesigner Robert Kolenik is verkrijgbaar bij Van der Donk Interieur. De eveneens door Van der Donk Interieur ontworpen badkamer heeft een sereen karakter en vormt de perfecte ruimte om de dag te beginnen of om heerlijk te relaxen. De badkamer is vervaardigd door Arclinea Conceptstore. Deze exclusieve keuken- en badkamerzaak is gevestigd in Het Open Huis Designcenter.  

Fotografie: Van der Donk Interieur

De volgende partijen werkten mee aan dit project:  

Van der Donk Interieur | Bloemen Parket  

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief