Home » Oogstrelend kantoor met thuis-gevoel

Oogstrelend kantoor met thuis-gevoel

Door admin

Kantoorperfectie

Wolterinck en maatwerkspecialist Strakk creëerden kantoorperfectie in een prachtig gelegen hoofdstedelijk pand. Naar wens van de opdrachtgevers ademt het prachtige totaalplaatje een luxe, comfortabele en huiselijke sfeer.

Een kantoor dat zoveel meer is dan een werkplek, uiteraard zien we kantoren waar in alle privacy kan worden gewerkt en vergaderd, maar is er tevens ruimte voor ontspanning en het in alle comfort genieten van een borrel of van in de keuken bereide hapjes.

Prachtig geaccentueerd

Verantwoordelijk voor het gehele interieurontwerp en de uiteindelijke styling is het zeer veelzijdig opererende kwaliteitsbedrijf Wolterinck. Van een voor de opdrachtgevers perfecte indeling van de verschillende ruimtes en het ontwerp van de keuken en maatwerkkasten tot de keuze voor materialisatie en verlichting.

“Tot in het kleinste detail zochten we naar perfectie. Waar zijn de mooiste zichtlijnen in het pand? Hoe krijg je privacy en toch contact tussen de kantoorruimtes?”, legt Nina Chermin uit.

De Interior designer van Wolterinck vervolgt: “Een belangrijk element in de ruimte was het plafond. Door middel van een lattenstructuur wilden we meer warmte in het interieur brengen.”

“Een belangrijk detail hierin was dat de latten op het plafond doorlopen in de verticale staanders voor de ramen van de kantoren. Daarnaast hebben we de verlichtingsrails in een lijn in het plafond verwerkt, zodat de verlichting de belijning accentueert.”

Nina Chermin, Marion Alders en Nina van Steenis.

Railspots van Maretti dragen bij aan het sfeervolle geheel.

Kloppend tot op de millimeter

Maatwerkspecialist Strakk vertaalde de ontwerpen van Wolterinck naar de werkelijkheid. Met gepaste trots en blijdschap kijkt directrice Marion Alders naar het prachtige eindresultaat. “Onze enthousiaste medewerkers hebben ”“ net als de andere betrokken partijen ”“ vakwerk geleverd. Alles klopt tot op de millimeter.”

“Kijk maar naar de lange wand van houten panelen, waarin deuren zijn verwerkt die naar de achtergelegen kantoorruimtes leiden. Dat is zo”n gaaf element in het geheel en laat zien waartoe wij als Strakk in staat zijn. Maar ook het houten, akoestische plafond ”“ in opdracht van Wolterinck uitgevoerd in Koto Tai Silver fineer ”“ is fantastisch. Het loopt via de loungeruimte, keuken en dakopbouw door in de kastenwand, de kantoren en de wand waarin onder meer de televisie is verwerkt.”

Rol in het bouwproces

Bouw- en Aannemingsbedrijf C. Mulckhuyse vervulde met glans de coÁ¶rdinerende rol tijdens het bouwproces. “Buiten dat we meewerkten aan de opbouw, maakten en controleerden we de planning”, geeft Cor Mulckhuyse aan.

De huidige eigenaar vormt de vijfde generatie binnen het in 1860 gestarte familiebedrijf en ook de zesde generatie is werkzaam in het in Vinkeveen gelegen bedrijf.

“Wij werken al jaren samen met Wolterinck. Wij vullen elkaar goed aan en hebben binnen het bouwteam een open en duidelijke communicatie. Dat draagt bij aan de mooie resultaten die we samen bereiken. Zoals bijvoorbeeld dit unieke kantoorpand, waar de medewerkers in een fijne en prachtige omgeving kunnen werken.” Het vakkundige team van Bouw- en Aannemingsbedrijf C. Mulckhuyse bestaat onder meer uit timmerlieden, metselaars en kantoormedewerkers.

“Onze mensen beheersen alle facetten van het bouwproces. Moeilijke disciplines besteden wij niet uit maar houden wij in eigen hand.”

Totaalbeleving

“In de toiletruimtes en de pantry bij de dakopbouw is gebruikgemaakt van de natuursteen Grigio Imperiale. Een steen met een witte ader en beige kleurschakering. Dit vormt een goede verbinding tussen het houtwerk en de gietvloer. Daarnaast heeft de steen een mooie belijning van de aders, waardoor elk stuk van de steen anders is.”

“In de pantry hebben we gebruikgemaakt van rookglasspiegels om de ruimte te vergroten”, aldus Nina Chermin, die namens Wolterinck samen met haar collega”s Twan Ruiters (Manager project realisation) en Nina van Steenis (Interior decorator) verantwoordelijk was voor dit project.

Ze vervolgt: “Onze creativiteit zie je terug in het ontwerp, de zichtlijnen, de contrasten in de materialisatie en de details. Wolterinck staat voor een totaalbeleving. Het compleet ontzorgen van de klant. Van de start tot de oplevering van het project. Over elk detail is nagedacht. We zoeken altijd naar een goede balans tussen schoonheid en functionaliteit.”

Goede samenwerking, prachtig resultaat

“Onze wens was om een werkomgeving te creëren die enerzijds eigentijds is en anderzijds een warme uitstraling heeft. Kortom, een plaats waar je goed kunt werken maar die ook fijn voelt om in te werken”, aldus Taco Zwart. Hij vervolgt: “Wij hebben Wolterinck benaderd om ons hierbij te helpen. Zij hebben een schitterend ontwerp voor ons gemaakt waar wij direct enthousiast over waren.”

“In samenwerking met Strakk is dit prachtige eindresultaat neergezet. Wij kijken terug op een goede en plezierige samenwerking.”

Taco: “De medewerkers zijn enthousiast over hun nieuwe werkomgeving. We hebben hier veel bijeenkomsten met relaties, die allemaal heel positief reageren. Regelmatig krijgen we ook het verzoek of er foto’s gemaakt mogen worden. Dit vinden wij uiteraard prima omdat we trots zijn op het eindresultaat.”

Taco Zwart is oprichter en aandeelhouder van een aantal bedrijven op het brede gebied van online marketing. Van recruitment, detachering tot strategie. Dit laatste doet bijvoorbeeld het bedrijf Cloudselling dat klanten bijstaat bij het maken van hun online strategie tot en met de uitvoering hiervan.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief