Home » Oogstrelende keuken

Oogstrelende keuken

Door admin

Kookperfectie

Dankzij Dieter van der Velpen en Culimaat High End Kitchens …

In hartje Amsterdam kijken de gelukkige bewoners vanuit hun slaapkamer uit op de hoofdstedelijke grachten en genieten ze aan de achterzijde van de indrukwekkende woning vanuit hun droomkeuken van Culimaat High End Kitchens van de aanblik van “s lands bekendste museum.

Over een droomplek gesproken. Voor de inrichting en vormgeving van het hoofdstedelijke paleis ”“ het betreft twee samengevoegde en reeds bestaande appartementen ”“ schakelde het ondernemende echtpaar de 31-jarige Dieter Van der Velpen in.

De Belgische rising star in de high-end woonwereld creëerde een warm, tijdloos en luxe interieur, waarin de grandeur van het statige exterieur is doorgetrokken en de imposante keuken een ware blikvanger vormt.

Multi-talent

“Door de twee bestaande appartementen volledig te strippen, konden we een geheel nieuwe en bij de opdrachtgevers passende indeling van de ontstane woning maken”, kijkt Dieter Van der Velpen, eigenaar van zijn gelijknamige architectenbureau terug op de start van het project.

In totaal werken reeds acht personen voor het nog jonge bureau, dat is gespecialiseerd in high-end (interieur)architectuur en vooral actief is op de residentiële markt. Ook in restaurants, winkels en kantoorpanden creëert Dieter Van der Velpen Architects bijzondere en oogstrelende interieurs.

Hij vervolgt: “Aan de achterzijde van de woning hebben de bewoners een magnifiek uitzicht over de stad en valt het zonlicht prachtig binnen. Vandaar dat we besloten om aan de achterzijde onder meer de keuken en een eet- en zithoek te realiseren, want dat zijn toch de leefruimtes waarin ze het grootste deel van de tijd doorbrengen. Aan de voorzijde van het grachtenpand situeerden we onder meer de slaap- en badkamers”, aldus het jonge multi-talent.

Hij vervolgt: “De lange zichtlijnen benadrukken de diepte van het pand en de toegepaste, met glas uitgevoerde, stalen deuren dragen niet alleen bij aan het open karakter, maar zorgen ook dat het natuurlijke licht tot diep de woning, waar onder meer de woonkamer is gesitueerd, binnenvalt.”

Absoluut topresultaat

Zijn ontwerpstijl omschrijft de internationaal gevraagde designer ”“ hij is actief van New York tot Antwerpen en van Londen tot Wassenaar ”“ als warm minimal. “Strakke lijnen in combinatie met natuurlijke materialen als natuursteen en hout, met als resultaat een warm, tijdloos en luxueus interieur. Ook streef ik naar een bepaalde gezelligheid in een woning. Deze lossere sfeer creëer ik met de aankleding van het interieur.”

De imposante en door de talentvolle Belg ontworpen maatwerkkeuken vormt het kloppend hart van de woning. De opdrachtgevers kozen high-end keukenspecialist Culimaat voor de uiteindelijke verwezenlijking van hun keukendroom.

“Culimaat was zeer goed in staat om onze visie te combineren met hun technische knowhow en keukenexpertise. Samen streefden we naar de absolute top en die hebben we hier zeker bereikt. Zeker op het technische vlak was het een uitdaging, maar het is ons gelukt en daar mogen we, gezien het fraaie eindresultaat, trots op zijn.”

Kloppend tot in het kleinste detail

Het als één groot blok gepresenteerde kookeiland is uitgevoerd in de marmersoort Armani Brown. Dieter Van der Velpen trok de gekozen natuursteen onder meer door tot in de master bathroom, waardoor er een mooie eenheid in de woning ontstaat. In de keuken contrasteert het rijke marmer op fraaie wijze met de in een Hongaarse punt gelegde eikenhouten vloer.

Ook de achterwand van deze luxe droomkeuken springt in het oog en toont waartoe keukenspecialist Culimaat in staat is. “De apparatuur is fraai weggewerkt, we maakten gebruik van zeer hoogwaardige materialen en de belijning van het totaalplaatje is prachtig. Deze keuken klopt tot in het kleinste detail”, kijkt Twan Swanenberg van Culimaat tevreden naar het eindresultaat.

Ook over het werk van Dieter Van der Velpen spreekt hij met niets dan lof. “Hij is nog relatief jong, zeer talentvol en staat aan het begin van een grote carriÁ¨re. Daar zijn wij van overtuigd.”

Fotografie | Peter Baas 

Met dank aan Dieter van der Velpen en Culimaat High End Kitchens 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief